Test av sykkelhjelm

Etto Bernina

Stryker på hakereimtesten.

Foto: FOTO: Testfakta
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Beskrivelse: Finnes i størrelser 46-51/52-57. Hjelmen har kneppspennelås under haken, justeringshjul i nakken og reflekser.

Karakter støtdempende egenskaper: 4,8

Karakter hakereimsystem: Stryk

Totalkarakter: Ikke godkjent

Kommentar: Hjelmen klarte ikke sikkerhetskravene for hakereimens styrke, og venstre reimfeste gikk i stykker. På denne hjelmen sitter festet for hakereimen på utsiden av hjelmen.

Kommentar fra produsenten:

- Etto har startet analyser av svikten som ble funnet på hjelmmodellen Bernina, og vi vil treffe tiltak for å forbedre produktet om nødvendig. Det vil også vurderes hva som bør gjøres med hjelmene som allerede er solgt på markedet dersom det viser seg at dette er en permanent svakhet med reell sikkerhetsrisiko. Denne vurderingen vil gjøres i samråd med offentlige instanser. Hjelmen er godkjent av sertifisert testinstitutt etter EN 1078-standarden. Den har tidligere vært i tilsvarende forbrukertester, hvor de samme testene er bestått. Vi har også eget testutstyr, og det har ikke blitt avdekket lignende tilfeller i vår kvalitetskontroll siden hjelmen ble introdusert i 2011, opplyser Kristian Torgersen, produktansvarlig for Etto.

Les også:

Stor test av barnesykler

Slik kjøper du lettvektssykkel til barn

Stor test av solkrem til barn

Så mye koster barnet deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning