TEST AV SOLKREM

GARNIER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED KIDS

Inneholder et stoff som ikke er tillatt i svanemerking.

GARNIER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED KIDS SOLLOTION SPF 50+: Får testkarakter B.
GARNIER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED KIDS SOLLOTION SPF 50+: Får testkarakter B. Foto: Produsenten
Publisert

GARNIER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED KIDS SOLLOTION SPF 50+, 200 ML

VURDERING:

Disodium edta kan være problematisk for miljøet. Er ikke tillatt i svanemerking.

Produktet inneholder ett stoff (Titanium dioxide [nano]) i nanoform. Vi har ikke tatt med nano i vurderingen. EU har godkjent bruken av visse nano-materialer i pleieprodukter og har vurdert at det er trygt så lenge produktet brukes på uskadet hud og ikke som aerosolspray.

Vi informerer om innholdet av nano, så kan du som forbruker selv ta stilling til det.

Testkarakter: B

Dette betyr testkarakterene:

A: ET GODT VALG. Er solkremen merket med en A betyr det at produktet er et godt valg hvis du vil unngå en rekke problematiske kjemikalier. A-merking betyr altså at produktet kan anbefales og at Forbrugerrådet Tænk ikke har funnet noen problematiske kjemikalier på innholdsdeklarasjonen.

B: VÆR OPPMERKSOM! B-merkingen setter vi på produkter som er fri for en lang rekke problematiske kjemikalier, men som har enkelte inholddstoffer som du kan være oppmerksom på. Det kan også være at solkremen inneholder en lav mengde av et problematisk stoff. I denne testen får produktene B-merking hvis de inneholder parfyme eller lignende duftstoffer. Parfymeallergikere bør unngå disse produktene. Du kan også velge å begrense bruken hvis du vil minske risikoen for å utvikle parfymeallergi. Et produkt kan også merkes med B hvis det inneholder stoffer som er belastende for miljøet.

C: INNEHOLDER PROBLEMATISKE STOFFER. Produkter som er merket med en C kan ikke Forbrugerrådet Tænk anbefale deg å kjøpe hvis du ønsker å unngå en rekke omdiskuterte eller problematiske kjemikalier Stoffene er for det meste lovlige å bruke, og de enkelte produktene er ikke helseskadelige i seg selv. Men disse produktene bidrar til at du samlet sett blir utsatt for problematiske kjemikalier fra flere hold, som til sammen kan utgjøre en helserisiko. Dette er kjent som coktaileffekten. C-merking kan også bety at det kan finnes stoffer i produktet som mistenkes for å være hormonforstyrrende eller kreftfremkallende. Det kan også være at stoffene er særlig allergifremkallende. I enkelte tilfeller kan et produkt også få C av andre grunner. For eksempel hvis produktet samlet sett frigir en stor mengde kjemiske stoffer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning