Sy Barneklær Selv

Miljøvennlig miniskjørt

Unike og morsomme barneklær kan også være bærekraftig. Her får du oppskriften på miljøforkjemper Jenny Skavlans enkle miniskjørt.

Steg for steg: Jenny gir deg oppskriften på dette søte skjørtet.
Steg for steg: Jenny gir deg oppskriften på dette søte skjørtet.
Publisert

Gjenbruksdronning og "sy om"-profil Jenny Skavlan er mamma til datteren Åse (3), og har baby nummer to på vei. Skavlan forteller at selv om hun elsker mote, kjøper hun lite nytt - også når det gjelder barneklær.

– Det er mest fordi det er så utrolig mange brukte fine barneklær til salgs, for eksempel på Tise og i bruktbutikker. Mye billigere! Dessuten er mange klær plagg som bare skal brukes i en liten periode.

Videre forteller Skavlan at hun er lite opptatt av hva som er trendy når det kommer til barneklær.

– Nei, jeg er heller ikke så opptatt av at barneklær skal være fancy og trendy, så jeg kjenner ikke på noe behov for å kjøpe klær av de grunnene. Klær skal funke. I hverdagen, sier hun og fortsetter:

– Jeg kjøper heller ikke noe særlig med pynteklær. Man kan sikkert bli revet med av alle de supersøte klærne, men få barn skal på så mange fester at de trenger mer enn et par kjoler. Det jeg kjøper, kjøper jeg for stort og bretter opp ermer og buksebein i en periode.

LES OGSÅ: Slik fikser du søppelsortering på 1-2-3

Slik gjør du:

Steg 1: Mål først barnet, hvor langt det er fra livet til der du vil at skjørtet skal slutte. Overfør dette målet pluss bredden på strikken pluss en god centimeter over på plagget. Mål fra bunnen og opp og sett små merker. Brett gjerne plagget i to for at det skal bli rettest mulig. Klipp der du har markert. Sy der du har klippet så ikke stoffet rakner.

Steg 2: Brett ned en kant øverst og kontroller at du får plass til strikken og søm. Sett nåler. Sy en rett søm, kontroller gjerne underveis at strikken får plass. Unngå å sy igjen ca 3cm.

Steg 3: Fest enden av strikken i en sikkerhetsnål og før den inn i åpningen du har unngått å sy igjen, gjennom tunellen og ut i andre enden.

Steg 4: Juster hvor stram du vil ha strikken og fest de to endene sammen. Sy strikkene sammen. Nå har du et enkelt, lite skjørt. Pynt videre om du vil!

Samme oppskrift er brukt for å lage alle disse søte skjørtene.
Samme oppskrift er brukt for å lage alle disse søte skjørtene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning