Svigermor er verst

- Hun legger babyen i sola og kjører med ødelagt barnesete, forteller frustrert kvinne. Her får du skrekkhistoriene.

DÅRLIG FORHOLD: Ikke alle har et like godt forhold til svigermor. Damene på forumet til DinBaby.com har en rekke skrekkeksempler.
DÅRLIG FORHOLD: Ikke alle har et like godt forhold til svigermor. Damene på forumet til DinBaby.com har en rekke skrekkeksempler. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert

"Min svigermor er gal", skriver en anonym kvinne i et innlegg på Klikk-tjenesten DinBaby.com.

Kvinnen beskriver hvordan svigermor tar over hele huset når hun kommer på besøk, og gjerne blir værende i flere timer.

"Om jeg får besøk av venninner, skjønner hun ikke at hun må gå, men blir sittende som en del av jentene", raser kvinnen i innlegget.

Hun mener svigermoren blander seg for mye opp i barnebarnas oppdragelse og deres ve og vel.

Dette irriterer DinBaby-damene seg mest over når det gjelder svigermor:

  • Jeg får ikke gave når resten av familien får
  • Min datter spør "mamma, liker ikke svigermor deg?"
  • Svigermor har blokkert meg på MSN og Skype
  • Hun legger ut bilder av barnebarna på Facebook uten å spørre oss
  • Bestemor tok helt over morsrollen da babyen ble født
  • Hun kritiserer meg, er nedlatende og ydmyker meg
  • Svigermor tar seg for mye rette i hjemmet mitt
  • Hun røyker foran og med barna mine

Kilde: DinBaby.com

"Hun la mitt barn i solen i sommer, da det bare var 6 måneder, uten solkrem og klær fordi hun synes det er så pent med brune babyer, og hun sikrer barnet i bilen med et eldgammelt bilsete fra loppemarked til 50 kroner, der isporen er sprukket - mest sannsynlig etter bilulykke, skriver moren videre, tydelig mettet på sin svigermor.

Les også: Er partneren din sykelig sjalu?

Når ikke igjennom

"Jeg når ikke igjennom hos henne. Jeg har prøvd før, og sagt at hun må begynne å følge reglene våre. Men da sier hun frekt 'jada-jada, jeg skal gjøre alt etter boka jeg'. Jeg ønsker ikke at min datter skal være hos henne, men prøver samtidig å tenke at hun har jo oppdratt to barn selv, og det har jo gått bra. Men jeg gruer meg rett og slett til å levere den lille skatten min til bestemoren sin. Hvordan skal jeg håndtere dette?" spør kvinnen i det populære forumet.

Har du et godt forhold til din svigermor, eller har du lignende skrekkhistorier å fortelle? Skriv inn i kommentarfeltet nederst i saken.

Under oppsyn

"Jeg hadde aldri levert mitt barn til det kvinnemennesket der! Du trenger jo faktisk ikke det. La damen ta hintet på den måten! La henne være sammen med barnebarnet bare under 'oppsyn'", svarer en annen anonym bruker i debatten.

Her kan du lese hele debatten på DinBaby.com

Også flere av de andre innleggene i Besteforeldredebatten handler om det samme. "Grusomme" svigermødre og hvordan de invaderer livene til svigerdøtrene, tar avgjørelser på vegne av foreldrene, sier hvordan man skal gjøre ditt og hvordan man skal gjøre datt - det kan virke som om flere av forumbrukerne har et heller anstrengt forhold til svigermor.

Jeg hadde aldri levert mitt barn til det kvinnemennesket der!

Blander seg ikke

Slik er det ikke for familien fra Mandal. Tvert imot!

Iselin (26) og Sigrun (60) er et godt eksempel på hvordan et svigerforhold bør og kan fungere. De har et nært forhold, de møtes ofte og Sigrun blander seg ikke inn i Iselin og mannen Trond (29) sine avgjørelser i forhold til barna.

- Mitt første inntrykk av min da kommende svigermor, var at hun virket veldig hyggelig og åpen, noe som viste seg at hun var, forteller Iselin til Klikk.no. Hun traff sin mann Trond for 4 år siden, og de har i dag to gutter; Elias på 2 år og Emiel på 7 måneder.

Les også: - Utroskap er det verste

Stiller opp

SVIGERMOR OG SVIGERDATTER: Iselin (26) og Sigrun (60) har et nært forhold, de møtes ofte og Sigrun blander seg ikke inn i oppdragelsen av Elias (2) Emiel (7 måneder).
SVIGERMOR OG SVIGERDATTER: Iselin (26) og Sigrun (60) har et nært forhold, de møtes ofte og Sigrun blander seg ikke inn i oppdragelsen av Elias (2) Emiel (7 måneder). Foto: Foto: : Jan Rune Nilsen

- For oss var det viktig å være mye sammen med Sigrun i begynnelsen av forholdet til meg og Trond, slik at vi fikk bli ordentlig kjent, sier Iselin og de to damene er begge enig i at det la grunnlaget for et godt forhold videre.

Med to barn er det hektisk for 26-åringen, og da er det godt å ha svigermor på besøk.

- Hun hjelper alltid til når det trengs, både med barna og med andre ting. Jeg har heller ikke trengt å sette henne "på plass", sier Iselin og legger til at det mest sannsynlig aldri vil bli nødvendig å gjøre det heller.

- Hun blander seg ikke inn i vårt liv, på den måten som mange andre foreldre sliter med, og det er vi veldig glade for. Det kan helt klart bli slitsomt, særlig hvis man er totalt uenige, sier tobarnsmoren og har flere av debattene på DinBaby.com i tankene.

Sigrun er enig.

- Vi har et veldig fint forhold og vi kan prate sammen om alt, forteller hun åpenhjertig. - Da jeg først fikk møte Iselin, syntes jeg hun virket som en søt jente og hun var lett å bli kjent med, legger hun til.

Les også: Elskerinnen ringte kona

Har et godt vennskap

- Sigrun er også en god bestemor som begge ungene er veldig glade i. Hun besøker oss ofte og det liker vi alle sammen. Jeg føler det er godt å ha en jeg kan snakke om ting med, en som hører på det jeg har på hjertet både når det er for å skryte av barna eller noe som er vanskelig, forteller Iselin.

- Det betyr alt for meg å ha et så godt vennskap med min svigerdatter, bekrefter Sigrun.

- Jeg har bare denne ene svigerdatteren og derfor er det viktig at vi går godt sammen, smiler hun.

Les også: 1 av 3 ikke på talefot med eksen

Vær åpen

Iselin oppfordrer andre kommende svigerdøtre til å være forberedt.

- Jeg tror nok man bør være åpen til at det kommer et annet menneske inn i livet ditt, før man treffer mannen du vil leve resten av livet ditt med. Og vite at man er forskjellig og respektere den andre, sier Iselin og mener at det ikke er grunn til bekymring når det gjelder svigermødres tid og oppdragelse av sine barnebarn.

- Man bør huske på at det er jo svigerforeldrene som har oppdratt mennene våre og dem har det blitt gode folk av, ler hun, og slår fast at kommunikasjon og gjensidig respekt er viktig i alle menneskelige relasjoner.

Les også: Sånn blir du gravid

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning