Guide til brukt barnevogn

Slik kjøper du brukt barnevogn

Spar både tid, penger og miljøet. Vi guider deg i jungelen av brukte barnevogner.

EKSEMPLER FRA FINN.NO: Emmaljunga Duo Edge (f.v.), kr 5800, Quinny Freestyle, kr 1900, og Safe Performance Lux, kr 3000. Mange av vognene som selges brukt, kommer med diverse tilleggsutstyr.
EKSEMPLER FRA FINN.NO: Emmaljunga Duo Edge (f.v.), kr 5800, Quinny Freestyle, kr 1900, og Safe Performance Lux, kr 3000. Mange av vognene som selges brukt, kommer med diverse tilleggsutstyr. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Krisetider og økende fokus på miljøvennlig gjenbruk har fått mange til å endre synet på det å kjøpe brukt.

Bruktmarkedet har de senere årene eksplodert, og folk selger og kjøper brukt som aldri før. Barneutstyr er intet unntak, og barnevogner helt spesielt.

Skjønnhetsfeil som fargefalming og litt slitasje i tekstilene er ting man fint kan leve med. Langt viktigere er det at alle sikkerhetsfunksjonene på vognen fungerer som de skal.

Sjekk derfor alle låsemekanismer, bremser, hjul, håndtak og sømmer ekstra nøye, om du velger å kjøpe brukt.

Lett omsettelig

Bare siden oktober i fjor og til mars i år er det publisert 11506 annonser for barnevogner til salgs fra privatpersoner på Finn.no.

- Over 11 000 barnevogner som søker ny eier i løpet av et halvt år er ganske mye. Dette er en økning på to prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig er veksten nå i ferd med å stabilisere seg. Årsaken til det kan være at denne kategorien har vokst veldig mye over tid, og nå har nådd en topp, noe som er helt naturlig, forteller Lene Kallum, PR-ansvarlig i Finn.no.

Lett å finne drømmevognen

Barn kan være dyre i drift, og det gjelder å bruke pengene der de gjør mest nytte. Barnevogn er en spesielt dyr investering, og mange bytter vogn flere ganger mens barnet er lite, noe som gjør det enda mer attraktiv å kjøpe brukt.

- Små barn vokser fort, og det kan være mye å spare hvis du velger å kjøpe brukt. Mange av tingene som selges ser nesten nye ut, og noe er faktisk helt ubrukt, forteller Kallum.

Det er mange forskjellige merker og ulike typer vogner som til en hver tid er til salgs på nettet. Også når det gjelder pris er spennet stort. Finn.no har laget en samleside med ulike leverandører, typer og modeller for å gjøre det enklere for både selger og den som er på jakt etter barnevogn.

Gode råd før du kjøper

 • Tenk gjennom hva slags type vogn du trenger.
 • Finn ut mest mulig om vognen du ønsker å kjøpe. Hva koster den ny?
 • Et godt tips er å lese en barnevognguide og tester av barnevogner før du kjøper.
 • Sammenlign priser med andre brukte vogner.
 • Spør andre med erfaring om pris, slik at du ikke ender opp med å betale en overpris for vognen.

Viktige spørsmål du bør stille selger

 • Hvor er vognen kjøpt?
 • Hva kostet den ny?
 • Hvor mange barn er den brukt til?
 • Er vognen noen gang reparert?
 • Hvor ofte er den vasket?
 • Hvor og hvordan er vognen oppbevart?
 • Hva har de likt, evt. mislikt med vognen?

- Det skal være enkelt å finne akkurat den vognen du er ute etter, derfor har vi laget en samleside inndelt etter merke, type og modell. Her finner du alt fra pent brukte Emmaljunga-modeller til tvillingvogner og hundre år gamle modeller du ikke finner noe annet sted, sier Kallum

Få det gratis

Det er også mange som gir bort brukt utstyr, og vogner er intet unntak. I løpet av det siste halve året er det publisert 392 annonser for barnevogner som gis bort på Finn, en økning på 32 prosent fra foregående år.

- Det kan kanskje tyde på at det å gi bort er et nyoppdaget område for mange, eller at det er en del som har bedre råd enn tidligere, og som raskt vil bli kvitt ting de ikke trenger, forteller Lene Kallum.

Emmaljunga fortsatt på topp

En titt på de 100 mest populære søkeordene i fritekst på Finn viser at Emmaljunga er en soleklar søkefavoritt når det gjelder barnevogner. Bare i mars i år er det gjort 25 966 fritekstsøk på dette merket, en økning på seks prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Emmaljunga klatrer fra 63. til 51.-plass på mest søkt-lista. En liste som omfatter alt fra møbler til ski og bilutstyr. Andre ting som er populært å søke etter er pulk, lekegrind og lego.

Les mer:

Foreldre & Barn lanserer bruktmarked for barneutstyr

Dette bør du sjekke

 • Sjekk at alle bremser fungerer som de skal.
 • Sjekk at hjulene er godt festet og er uten skader.
 • Ta av alle hjul og se etter rust.
 • Se etter om stoffet er falmet.
 • Test at kalesjen fungerer som den skal.
 • Trill vognen litt rundt. Test at den ikke trekker til den ene siden, eller har skjevt chassis.
 • Test at vognen er enkel å legge sammen, og at den evt. får plass i bilen.

Test hvilken vogn som passer for deg

Finn den perfekte barnevognen

Se vår test av 7 barnevogner

Den beste bilstolen er norsk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning