Endrer utskjelte permisjonsregler:

Oslo-skolen myker opp permisjonsreglene

Men bare for barn og unge som holder «høyt nivå» innen idrett og kultur.

FÅR FRI FOR Å FEIRE BESTEMOR: Oslo-skolens strenge innskjerping av permisjonsreglementet har skapt rabalder siden det ble innført for snart et år siden. Fra neste år myker Oslo-skolen opp reglene.
FÅR FRI FOR Å FEIRE BESTEMOR: Oslo-skolens strenge innskjerping av permisjonsreglementet har skapt rabalder siden det ble innført for snart et år siden. Fra neste år myker Oslo-skolen opp reglene. Foto: Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

I forrige uke ble et nytt permisjonsreglement for Oslo-skolen sendt ut til samtlige skoler i Oslo. Dagens utskjelte permisjonsreglement blir dermed fra høsten av myket opp.

De nye reglene gir fortsatt ikke mulighet til å gi elever fri til ferier eller treningssamlinger. Men Oslo-skolene skal nå kunne gi sine elever fri til idrett eller kultur på «høyt nivå», mens den tidligere formuleringen presiserte at det måtte være på «nasjonalt eller internasjonalt nivå», skriver Aftenposten.

Idrett kan virke positivt inn på barns skolegang. Barn som driver idrett får bedre konsentrasjon, bedre selvfølelse og blir flinkere på skolen enn andre, viser forskning.

Skolebyråd Anniken Haugli (H) sier til Aftenposten at hun ikke ønsker å gi en eksakt definisjon av «høyt nivå», men legger til grunn at det er snakk om elitenivå.

- Vi har mange talenter i Oslo innen idrett og kultur, og vi er opptatt av å ta vare på talentene. Samtidig er vi opptatt av å ta vare på skolegangen deres, sier hun til avisen.

Lekser kan være en stor utfordring for mange barn. Tenk nytt, oppfordrer superlærer Håvard Tjora.

I det nye permisjonsreglementet er også formuleringen om det at ikke kan gis fri til «festpregete» familiebegivenheter, kun begivenheter av «særlig sorgpreget karakter», fjernet.

Altså vil det nå være mulig å la barna feire bestemor mens hun fortsatt er i live.

Det omstridte permisjonsreglementet som nå blir myket opp, ble innført i Oslo-skolene i fjor høst og var en betydelig innskjerping fra tidligere reglement. Særlig foreldre til barn som tidligere har fått fri til å reise på idrettssamlinger eller kulturstevner har vært svært kritiske til reglementet.

Men selv om reglementet nå mykes opp, er det fortsatt betydelig strengere enn tidligere års praksis. Barn og unge som ikke holder «høyt nivå» i idrett eller kultur, vil fortsatt ikke få fri til å delta på samlinger eller stevner, skriver Aftenposten.

Les også:

Det er aldri for tidlig å lære

Dette bør barnet ditt kunne til skolestart

Helsemyndighetene: Barn bør svette seg gjennom hverdagen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning