Test av babycall

BC - 5500 A

Svært solid babycall med suveren rekkevidde.

NORSK OG GOD: Neonate 5500.
NORSK OG GOD: Neonate 5500. Foto: FOTO: Bjørn-Inge Karlsen, HM Foto
Publisert Oppdatert

Norske Neonate BC-5500 A gir totalt sett et veldig godt inntrykk.

Den har suveren rekkevidde, fin design og mye funksjonalitet. God forbindelse også i murhus. Batteritesten gir litt variable resultater.

Neonate 5500 kobles inn bare når det er lyd fra barnet – stemmeaktiveringsfunksjonen er ment å redusere stråling og batteri-/strømforbruk. Denne kan ikke skrus av. 

Når null-strålings funksjonen er aktivert (ikke standardvalg) for å redusere stråling og batteri-/strømforbruk, får man ikke lenger varsel om avstanden blir for stor eller batteriet på barneenheten blir tomt.

Stemmeaktivering

Det er kanskje en smakssak, men det kan være ønskelig å ha forbindelse også når det ikke "skjer noe" i den andre enden. Følsomheten er veldig god, og kan med fordel justeres noe ned for å unngå unødvendige lyder.

Begge Neonates modeller har stemmeaktivering, men bare modellen 6500 har talkback-funksjon, som man kan bruke til å lytte. 

Det krever litt ekstraarbeid å få enhetene i gang. Men gode tilbakemeldinger på brukervennlighet og design.

Neonate BC-5500 D får totalscore 4,8 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Batterilevetid

Litt variable resultater, dere to av testerne opplevde at batteriet tok relativt fort slutt (20 timer), mens en melder om rask opplading og god levetid.

Spesielle egenskaper

Nullstrålingsfunksjon gir mulighet for null stråling i stand-by-modus, det vil si når det ikke er noen lyd som fanges opp av babyenheten. Men når funksjonen aktiveres får du ikke lengre varsel om avstanden mellom baby- og foreldreenhet blir for stor. Bra med temperaturvisning, symbol for gråt, lydløs funksjon, vibrasjon, bærestropper og enkel docking. Og det er lett å ta den med.

Lydkvalitet

Gjennomgående god lyd, men noe skurring når avstanden blir stor.

Følsomhet, interferens og støy

Ingen problemer med interferens/støy, bortsett fra når andre enheter er i nær avstand (2 meter). Følsomheten er svært god og må kanskje justeres ned noe.

Interferens

Blir raskt støy ved andre enheter innenfor et par meters avstand, både av samme merke og delvis fra Nova. Mangler mulighet for kontinuerlig innkobling. Ellers meget bra!

Rekkevidde

Stort sett svært gode resultater. Rekkevidden i flatt terreng er målt til 160 meter. God forbindelse også i murhus. "Den eneste babycallen som klarte å holde link fra 1. til 3. etasje i et hus med en halvmeter tykke stenvegger", skriver en av testerne.

Design og brukervennlighet

Veldig lettfattelig bruksanvisning. Stilig design på enheter og skjerm med behagelig lys. Det krever litt ekstra arbeid å få denne babycallen i gang. Du kan skifte kanal og koder hvis du opplever forstyrrelser.

Spesifikasjoner

Produsent Neonate
Pris 1299

Konklusjon

Veldig solid babycall med høy score i alle testkriteriene.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning