Minecraft: Story Mode

Veldig bra - særlig om om en voksen deltar.

Publisert Oppdatert

Minecraft er det beste som har skjedd innen dataspill de siste ti årene. Det umåtelig kreative spillet har stimulert fantasien til tusenvis av barn og unge over hele verden som har skapt fantastiske verdener, bygninger, huler og konstruksjoner som de så har delt med andre over hele verden.

Mye av gleden med Minecraft er at man lager sine egne historier mens man spiller. Mange har likevel savnet en egen historiemodus i spillet, et eventyr med dialog og figurer og oppgaver man skal løse for å komme videre.

Eventyrspesialistene i Telltale Games har tatt ansvar: "Minecraft: Story Mode" er et frittstående spill der vi følger helten Jesse som sammen med vennene sine leter etter Stein-Ordenen - fem legendariske eventyrere.

Strengt regissert eventyr

Noe av det morsomme med Minecraft: Story Mode er at spillet tar Minecraft-kulturen på alvor.

Dette er ikke “ekte” Minecraft der man kan bygge hva man vil og gjøre hva man vil, men et nøye regissert eventyrspill der man stort sett følger manus, undersøker gjenstander, løser oppgaver og tar valg som får konsekvenser for historien.

Persongalleri, lokasjoner og omgivelser er alle fulle av referanser til kildematerialet og kulturen rundt Minecraft.

Fortelling som engasjerer 

Artig er det og at historien har alvorlige undertoner om vennskap. Gode historier i dataspill er mangelvare og Telltale Games leverer her en fortelling som engasjerer barna.

Såfremt voksne er med å spille. Spillet er fullt av dialog - og alt er selvsagt på engelsk.

Her hjemme har vi løst det ved at barna styrer og far oversetter. Det holder i massevis for å glede ungene som sluker historien om Jesse og vennene hans rått, og gleder seg masse til neste kapittel kommer ut.

I skrivende stund er nemlig tre av fem kapitler i spillet lansert. Man trenger kun å kjøpe første kapittel for å få de neste gratis.

Spesifikasjoner

Produsent Telltale Games
Pris 329
Format Playstation 4, Playstation 3, Playstation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Wii, PC
Alder 10+

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning