Lego Dimensions

Fysiske leketøy og digitalspill i en herlig blanding.

Publisert Oppdatert

Suksessen til Skylanders-spillene har gitt oss flere konkurrerende spill som også forsøker å kombinere fysiske leketøy med digitale spill. Sist ut av konkurrentene er Lego Dimensions som bruker ekte Lego-klosser for å engasjere barna.

Interaktiv portal

Konseptet er hentet rett fra lignende spill i sjangeren. Man har en elektronisk portal som man kan plassere Lego-figurer og gjenstander på som så dukker opp i spillet.

I motsetning til andre spill der portalen kun fungerer som en aktivator for figurene i spillet er Lego Dimensions-portalen langt mer interaktiv.

Man må bygge den selv, den lyser i forskjellige farger og man er nødt til å flytte på figurer og interagere mye mer med portalen mens man spiller enn i lignende spill.

Gode forbindelser

Du må bygge figurer og kjøretøy selv, og fikse og manipulere på portalen du har bygd underveis. Da oppstår det en utrolig god forbindelse mellom spilleren, de fysiske lekene og spillet.

Du kan ikke bygge hva du vil og få det til å dukke opp på skjermen, du er nødt til å følge instrukser.

Selve spillet er strålende. Flere foreldre kjenner godt til de mange Lego-spillene, de finnes i utallige variasjoner som Batman, Ringenes Herre,Harry Potter og Star Wars.

Humor og variasjon

Samtlige er laget av britiske Travellers Tales som har perfeksjonert grunnformelen til spillene der barna utforsker, hopper, kjemper mot fiender og bytter mellom ulike figurer som har ulike egenskaper. Nivåene har ulike temaer hentet fra populærkultur og spillet har god humor og masse variasjon.

Som andre spill i sjangeren kommer selvsagt Lego Dimensions med en hel haug med ekstrapakker i form av figurer og utvidede episoder man kan kjøpe i butikken. Pass på lommeboka! 

Lego Dimensions er en slags kulminasjon av alt utvikleren har lært gjennom mange år med Lego-spill. Portalen og de fysiske leketøyene er en naturlig utvidelse av opplevelsen som gjør barn - og voksne - enda mer engasjert.

Spesifikasjoner

Produsent Warner Brothers
Pris 899
Format Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Wii
Alder 8+

Konklusjon

Herlig kombinasjon av bygging med ekte legoklosser og dataspill.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning