Lag kaker av pannekakene
Her er kakene du ikke klarer å motstå.

(SIDE2): Den nye boka «Pannekaker» av kokk Lise Finckenhagen byr på stor inspirasjon til nye måter å spise den folkekjære retten på.
Vi falt for de morsomme pannekake-kakene i boka og tenker at dette må jo bare være en stor vinner i neste barnebursdag.
For eksempel kakene Sjokosjokk, Sjokoladepakke eller Jordbær- og kremlagkake.
I forordet forteller Finckenhagen at få retter er så fleksible som pannekaker, og at det fins ingen pannekakeregler og alt er lov!
Og da kan man også lage kaker av pannekakene.
- Det er enkle kaker som ser litt rustikke ut, sier Lise til Side2.
Hun forteller at de fleste kakeoppskriftene er enkle og lette å få til.

- Det ser jo flott ut med alle lagene av pannekaker, men dette er ikke vanskelig. Dessuten har jo alle et forhold til pannekaker, og det handler om matglede og at pannekaker er gøy. Da vi var ferdig med boka så satt vi faktisk igjen med enda flere ideer vi ikke fikk brukt for det fins jo omtrent ikke et land i verden som ikke har sine egne pannekaketradisjoner.

Her får du oppskrift på SJOKOSJOKK:
CA. 12 SMÅ, TYKKE PANNEKAKER
Ha hakket sjokolade i røren (100 gram). Stek små, tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett-belegg.
Grunnoppskrift amerikanske pannekaker:
3 store egg
2 dl melk
150 gram hvetemel
1-2 ss sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
en klype salt
Smør til steking
Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Vend marengsen inn i pannekakerøren. Stek små tykke pannekaker i smør i en middels varm stekepanne.
Serveres i stabel med varm sjokoladesaus. Dryss over kokosflak og topp det hele med nydelige moreller.
Sjokoladesaus:
1 dl fløte
50 gram mørk sjokolade
Topping:
1 porsjon sjokoladesaus
2 ss kokosflak
En god håndfull moreller