Lag kaker av pannekakene

Her er kakene du ikke klarer å motstå.

FRISTENDE SJOKOSJOKK: Få oppskriften under!
Publisert

(SIDE2): Den nye boka «Pannekaker» av kokk Lise Finckenhagen byr på stor inspirasjon til nye måter å spise den folkekjære retten på.

Vi falt for de morsomme pannekake-kakene i boka og tenker at dette må jo bare være en stor vinner i neste barnebursdag.

For eksempel kakene Sjokosjokk, Sjokoladepakke eller Jordbær- og kremlagkake.

I forordet forteller Finckenhagen at få retter er så fleksible som pannekaker, og at det fins ingen pannekakeregler og alt er lov!

Og da kan man også lage kaker av pannekakene.

 - Det er enkle kaker som ser litt rustikke ut, sier Lise til Side2.

Hun forteller at de fleste kakeoppskriftene er enkle og lette å få til.

Sjokoladepakke: Sjokoladepannekaker pakket i en liten pakke med fyll av bringebær og vanilje.

 - Det ser jo flott ut med alle lagene av pannekaker, men dette er ikke vanskelig. Dessuten har jo alle et forhold til pannekaker, og det handler om matglede og at pannekaker er gøy. Da vi var ferdig med boka så satt vi faktisk igjen med enda flere ideer vi ikke fikk brukt for det fins jo omtrent ikke et land i verden som ikke har sine egne pannekaketradisjoner.

Bursdagskake? Jordbær- og kremlagkake er enkelt og perfekt til bursdag eller sommerfest.

Her får du oppskrift på SJOKOSJOKK:

CA. 12 SMÅ, TYKKE PANNEKAKER

Ha hakket sjokolade i røren (100 gram). Stek små, tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett-belegg.

Grunnoppskrift amerikanske pannekaker:

3 store egg
2 dl melk
150 gram hvetemel
1-2 ss sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
en klype salt
Smør til steking

Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Vend marengsen inn i pannekakerøren. Stek små tykke pannekaker i smør i en middels varm stekepanne.

Serveres i stabel med varm sjokoladesaus. Dryss over kokosflak og topp det hele med nydelige moreller.

Sjokoladesaus:
1 dl fløte
50 gram mørk sjokolade

Topping:
1 porsjon sjokoladesaus
2 ss kokosflak
En god håndfull moreller