SAMLIV:

Fem samlivsråd jeg bare ikke orker å følge

Romantikken i småbarnsfasen handler uansett mest om barna våre.

VÆR RAUSE: - Hvem som lager middag og vasker tøy er egentlig ikke så nøye, spør du meg. Bare det ikke er JEG som må gjøre mest!
VÆR RAUSE: - Hvem som lager middag og vasker tøy er egentlig ikke så nøye, spør du meg. Bare det ikke er JEG som må gjøre mest!
Publisert Oppdatert

Det å holde liv i parforholdet når man blir foreldre er jo ikke bare lett.

Hverdagene går i ett, og det er manko på søvn, dårlig med tid og hvem skal egentlig bli hjemme med sykt barn i dag?

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt disse rådene:

1. «Skaff dere barnevakt og finn på noe bare dere to».

Jo da, teorien er grei, men i praksis? Jeg har opplevd å ha booket barnevakt for en date, men da hun kom var jeg så sliten at jeg sendte kjæresten alene på byen. Jeg selv drakk te og spiste potetgull med barnevakten og tok en tidlig kveld.

2. «Ikke glem at dere fortsatt er kjærester».

Det er jo litt kunstig å skulle kurtisere ham som om jeg ikke kjente ham? Mine foretrukne hjemmeplagg er ullundertøysettet jeg fikk til jul for fem år siden, det lukter riktignok litt gulp. Å skifte til vanlig bukse og en ren ammetopp er så langt jeg kan strekke meg på pyntefronten.

3. «Snakk rolig sammen om forventinger til samlivet».

Når det for en gangs skyld er rolig vil jeg minst av alt risikere å ødelegge det med en diskusjon. Da vil jeg ta en kaffe og snakke om Skam.

4. «Fordel oppgaver i hjemmet på en rettferdig måte.»

Hvem som lager middag og vasker tøy er egentlig ikke så nøye, spør du meg. Bare det ikke er JEG som må gjøre mest!

5. «Vær rause med hverandre».

Jeg skulle så gjeeeerne vært bedre på denne, men jeg er FOR glad i å sove. Hvis jeg er uthvilt er det ikke sjelden jeg juger på meg litt dårlig søvn slik at jeg ikke mister min sovemorgen.

Ja, det er mange ting som ikke er helt perfekt i hverdagen. Er jeg en elendig kjæreste som glemmer Valentines Day, for eksempel?

Men det er mye som er fint også.

Det aller, aller mest hyggelige og romantiske med å ha barn sammen er å sitte og prate om dagen etter ungene er i seng: «Hun var LITE søt da hun sa det, da!» «Så du hvor stolt hun var av den tegningen?».

Og det er faktisk én av de aller beste tingene med kjæresten min: Han er den eneste som er like hodestups forelsket i barna mine som meg selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning