Høstferiequiz:

Hva kan du om fiktive badguys?

Test kunnskapen din om fiktive slemminger.

Fiktive badguys

Start quizen

Publisert Oppdatert

Vi elsker bad guys! De slemmeste slemmingene på film og i litteraturen har alltid hatt en viss tiltrekningskraft. Kanskje liker vi at det er mulig å være slem og ekkel, samtidig som det bare er en lek og skuespill? Alt ifra barnefilmer til grøssere inneholder karakterer som virkelig byr på sin slemme side. Hvem glemmer vel Hannibal Lecter fra Nattsvermeren eller selveste Voldemort fra Harry Potter?

3D-film kan trigge synsproblemer hos barna

Som oftest heier vi mest på helten, men det hender nok at vi heier litt på den slemme også. Den populære tv-serien Dexter er det godt eksempel på det, der fanskaren virkelig håper at han skal komme seg unna, gang etter gang. Også i mafiafilmer, eller i serier som Sopranos, tar vi oss i å håpe at de slemme skal vinne, eller i alle fall komme seg unna politiet. Vi tenker at det de gjør noen ganger er til det beste, og at det er spennende å se hvordan de klarer seg med et liv utenfor loven.

I tegnefilmens verden møter vi for eksempel løven Scar, som i Løvenes Konge sender Simbas far i døden bare fordi han selv vil bli konge, og Cruella de Vil, som kun tenker på seg selv og muligheten til å lage en pelskåpe av nydelige hundevalper i 101 Dalmantinere. I disse filmene heier barna (og vi voksne også) på de snille, og vi ler når det går ille for slemmingene. Det samme er tilfelle i de klassiske filmene Hjemme alene, der skurkene virkelig får gjennomgå av en smart og utspekulert guttunge.

Vi kommer aldri til å slutte å la oss fascinere av bad guys. De viser den gode og onde siden satt opp mot hverandre, og gjør oss både frustrerte og entusiastiske.

Sjekk ut denne quizen og se hva du kan om fiksjonens bad guys!

Prøv disse også!

Hva kan du om dyregeografi?

Hvordan står det egentlig til med ekteskapet ditt?

Vet du hva disse kjendisbarna heter?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning