Guitar Hero Live

Plastgitar er den nye jojoen.

Publisert Oppdatert

Plastgitaren har blitt den nye jojoen, nå er den tilbake i stua igjen. For snart ti år siden herjet musikkspillene i norske hjem - vi sang duetter med hver vår mikrofon i Singstar og vi hamret ut tunge riff i Guitar Hero og Rock Band.

Så forsvant musikkspillene omtrent over natten, gitarer ble ryddet ned i kjellere og opp på loft og musikkspillene forduftet fra butikkhyllene.

Tilbake i år

Frem til nå. I høst har vi fått nye utgivelser av de to flaggskipspillene Rock Band og Guitar Hero - begge med nye gitarer, nye sanger og nye tilnærminger til sjangeren.

Guitar Hero Live er den mest innovative av de to titlene og finner nærmest opp musikkspillsjangeren på nytt.

Borte er trommer og mikrofon, istedet er det deg på scenen sammen med bandet ditt. Og du er formentlig på scenen. Store deler av sangene er spilt inn med videokamera på en scene foran masse tilskuere og følelsen av å være rockestjerne har aldri vært bedre.

Mer avansert gitar

Den største nyvinningen i Guitar Hero Live er likevel gitaren. I stedet for de tradisjonelle fem knappene på rad øverst på gitarhalsen finner man nå to rekker med tre knapper i hver der oppe.

Det betyr at ikke bare hånda må flyttes opp og ned på halsen, fingrene må også flyttes mellom lave og høye knapper.

Resutatet av denne endringen er følelsen av å spille noe friskt og nytt. Og en enda bedre følelse av å spille ekte gitar.

Mestring for alle 

Spillet har gjort noen litt merkelige valg når det gjelder musikkbiblioteket uten at dette ødelegger opplevelsen. Guitar Hero Live er friskt og fengende for alle musikkglade barn og unge. Det er generøse vanskelighetsgrader slik at alle kan lære det og klare å spille og mestringsfølelsen på de høyere nivåene er storslagen.

 

 

Spesifikasjoner

Produsent Activision
Pris 666
Format Playstation 4, Xbox One
Alder 10+

Konklusjon

Gir deg rockestjerne-følelsen!

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning