Gravid og glad

Ja, jeg er gravid!

Ram inn ultralydbildet, fortell nyheten med kake, eller sitt nonchalant i sofaen med magasinet Gravid. Ideene er ulike, men reaksjonen fra mor eller svigermor er stort sett den samme.

SA DET MED BLADET: Dette bildet la Linn Berit Eiesar ut på Facebook for å fortelle venner og kjente at hun er gravid.
SA DET MED BLADET: Dette bildet la Linn Berit Eiesar ut på Facebook for å fortelle venner og kjente at hun er gravid. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Det er stort å fortelle vordende besteforeldre at du er gravid, og for mange går det sport i å finne de mest originale måtene å gjøre det på. En hel industri er basert på nettopp dette, og mulighetene er mange. Hva med å gi bort pepperkaker til svigermor som er formet som et foster, tåteflaske eller smokk? Eller en t-skjorte med påskriften "verdens beste bestemor" setter også følelsene i sving.

Se morsomme klipp fra youtube lenger ned i saken!

Sa det med Facebook

Linn Berit Eiesar og forloveden Steinar Mælhum valgte å si nyheten gjennom Facebook. Ved å legge ut bildet av seg selv, han med en pappabok i hånden og hun dypt konsentrert over magasinet Gravid ga de venner og kjente et hyggelig sjokk.

Moren til Linn Berit, Heidi Eiesar, synes det var et så godt påfunn at hun la ut bildet på sin egen blogg boerboelheidi, og reaksjonene lot ikke vente på seg:

Første barnebarn

- Det var veldig mange positive tilbakemeldinger fra folk som synes dette var en morsom måte å fortelle nyheten på, forteller den blivende bestemoren.

Linn Berit er bare fire måneder på vei, og Heidi kan nesten ikke vente med å treffe det lille nurket.

- Andre jeg har snakket med forteller meg at det er en veldig spesiell følelse å treffe sitt første barnebarn, så nå gleder jeg meg utrolig mye, sier Heidi Eiesar.

Mange morsomme ideer

Også på forumet vårt, Barn i Magen, er det mange gode ideer om hvordan å dele den gode nyheten, og det er mange som ønsker å fortelle det i forbindelse med jul og julegaver:

- Skal feire julaften med hele familien og tenkte å lage gaver fra nurket, for eksempel garn til bestemor med teksten "håper du kan strikke noe fint til meg, til min annkomst i juni", forteller en leser.

Vi har samlet sammen et lite knippe videoer av måter å fortelle den gode nyheten på, så kanskje du også får en lys idé neste gang du skal overraske familie eller venner.

Her får du alt om graviditet og fødsel på Ipad

Hva med å gjemme nyheten i påske-egget slik denne datteren gjør?

</p> <p> <em>Si det med kake da vel!</em> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="439" src="http://www.youtube.com/embed/v86_hhelaac" width="804"/> </p> <p> <em>Fortell nyheten på en t-skjorte slik denne kvinnen gjør!</em> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="439" src="http://www.youtube.com/embed/86_WSzBddEo" width="804"/> </p> <p> <em>Eller ram inn ultralydbilde og gi det som gave.</em> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="439" src="http://www.youtube.com/embed/IbwSKN__tV0" width="804"/> </p> </div>

Les også:

Blogget om graviditeten

Fortell at du er gravid på en kul måte

Slik blir du gravid

Symptomer på graviditet

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning