"Paradise Hotel"-babe Stine Marie Lothe Svendsen (22):

Fra paradis til morgenkvalme

Stine Marie Lothe Svendsen (22) var slangen i «Paradise Hotel» og festet flere ganger i uka. Så ble hun gravid. Og kvalm. Ekstremt kvalm.

GRAVID OG KLAR FOR PARTY: Stine Marie Lothe Svendsen (22) fra 'Paradise Hotel' vil ikke bli som andre mødre.
GRAVID OG KLAR FOR PARTY: Stine Marie Lothe Svendsen (22) fra 'Paradise Hotel' vil ikke bli som andre mødre. Foto: FOTO: Astrid Waller
Publisert Oppdatert
FORSIDEMODELL: Stine Marie er forsidemodell i den siste utgaven av <a href="http://www.bladkiosken.no/barn-familie/gravid/index.php">GRAVID</a>.
FORSIDEMODELL: Stine Marie er forsidemodell i den siste utgaven av GRAVID. Foto: Faksimile: Gravid/Egmont HM

Stine Marie sitter foran speilet og tørker bort ansiktssminken. Hun skal fotograferes til dette intervjuet fra magasinet GRAVID, og stylisten har akkurat lagt det hun tror er siste hånd på verket.

Da skjærer Stine Marie gjennom og ber om å få sminke seg selv.

Vet hva hun vil - og ikke vil

Og etter å ha kastet et kort blikk på kjolene som er plukket ut til henne, er konklusjonen like klar:

- Jeg vil ikke ha på meg noe som ser ut som gardinene til bestemor, forklarer Stine Marie til journalist, fotograf og stylist.

Dette er ei jente som vet hva hun vil - og ikke vil.

Stine Marie visste også godt hva hun gikk til da hun meldte seg på andre sesong av «Paradise Hotel», realityprogrammet på TV3 der en gjeng unge mennesker blir plassert på luksushotell i Mexico.

Utspekulert og rappkjefta

Målet for deltagerne er å finne seg en partner å dele rom med. Klarer du ikke det, er faren stor for at du må reise hjem.

Tida fylles med festing, prating, intriger, soling, klining og - innimellom - enda mer intimt samvær.

Til og med moren forsto at Stine Marie ville egne seg som Paradise-deltager.

KUL MAMMA: - Jeg vil være en kul mamma, en barna mine kan snakke med om alt, sier Stine Maria i siste nummer av BarniMagen-bladet GRAVID.
KUL MAMMA: - Jeg vil være en kul mamma, en barna mine kan snakke med om alt, sier Stine Maria i siste nummer av BarniMagen-bladet GRAVID. Foto: FOTO: Astrid Waller

- Hun er utspekulert og rappkjefta, sta og ærlig. Både spillet og rammene rundt ville passe henne godt, uttalte Nina Lothe Andersen i et intervju med Dagbladet Magasinet i fjor.

- Da mamma så første sesong av «Paradise Hotel», tenkte hun at «der skulle dattera mi ha vært», bekrefter Stine Marie.

"Ja, jeg er bifil"

I likhet med mange av de andre deltagerne, er Stine Marie sosial, glad i festing og ... har erfaring som bartender. Hun syntes det virket fristende å slippe den norske vinteren.

Søknadsprosessen får hun ikke lov til å fortelle om av tv-selskapet, men til sin overraskelse ble hun plukket ut og sendt til Mexico. Bare moren og sjefen visste hva hun holdt på med.

I to måneder ble absolutt alt hun sa og gjorde dokumentert av tv-kameraer. Hun festet, koste seg og havnet i intriger. Mange av seerne husker nok Stine Marie spesielt godt for kranglingen med Victoria Norrman.

Stine Marie erklærte seg bifil i flere intervjuer, men ikke lenge etter at hun kom hjem fra Mexico, møtte hun han som skulle bli faren til barnet hun er i ferd med å bære fram.

De møttes først på et treningssenter, men snakket ikke sammen før de traff hverandre ute på byen med felles venner.

Lettkledd i Vi Menn

Om noen skulle finne på å kalle meg hore, klarer jeg å være mer likegyldig nå

Deretter gikk det som det pleier å gå når man møter kjærligheten. De ble kjærester og flyttet sammen.

Samme dag som de hadde invitert til innflyttingsfest, noen uker etter at Stine Marie hadde stilt opp på en lettkledd fotoseanse for mannebladet Vi Menn, bestemte hun seg for å ta en graviditetstest fordi mensen var forsinket.

Testen var negativ, men da hun tok en ny test noen dager senere, viste det seg at hun var gravid likevel. Det ble brått slutt på festingen. Ingen flere tequilashots.

Helt greit, syntes Stine Marie. Det ble mye festing både i Mexico og i tida etterpå.

- Leveren min hadde nok godt av en pause. Men etter fem måneder uten å ha vært på en eneste fest, hadde det vært gøy å feste litt igjen nå. Jeg trenger jo ikke drikke for å ha det gøy.

To uker etter at hun fant ut at hun var gravid, ble gleden over å skulle ha barn overskygget av kvalme - ett av mange symptomer på at du er gravid. Stine Marie var dårlig døgnet rundt.

- Jeg spydde bare jeg tenkte på å ta et glass vann. Absolutt alt kom i retur, uansett om det var vann eller en pastill. Tok jeg en eplebit, kunne jeg spy i tre timer, forteller Stine Marie.

GLAD I KLÆR: Stine Marie ser for seg en jobb i klesbutikk når hun blir mamma. - Jeg elsker å selge, sier hun.
GLAD I KLÆR: Stine Marie ser for seg en jobb i klesbutikk når hun blir mamma. - Jeg elsker å selge, sier hun. Foto: FOTO: Astrid Waller

Slik var det i 14 dager. Alt hun puttet i munnen, kom ut igjen i løpet av fem minutter.

Reddet av reisesyketabletter

Stine Marie gikk ned 10 kilo på litt over en uke. Hun var både uttørket og innhulet da hun kom til legen. Der fikk hun reisesyketabletter.

Om hun ikke ble bedre i løpet av et par dager, ville hun bli nødt til å legges inn på sykehus.

Reisesyketablettene ble redningen. Hun kunne drikke én og én slurk vann. Sakte. I tillegg klarte hun å spiste små biter av salte kjeks. Endelig var det noe som ble værende i magen.

- Alle sa til meg at kvalmen kom til å gi seg etter uke 12. Det skjedde ikke. Men jeg er kjempehappy for at det har roet seg nå.

Fortsatt kaster hun opp én til to ganger om dagen, men det gir seg gjerne i løpet av formiddagen.

Blogger flere timer daglig

Nå sitter hun på kafé og spiser toast mens hun snakker om tilværelsen som gravid eksdeltager i «Paradise Hotel».

Plutselig plukker hun opp mobiltelefonen og knipser et bilde av tallerkenen. Nesten alle måltider dokumenteres og legges ut på bloggen hennes.

Stine Marie er en av landets mest leste bloggere. Flere tusen lesere venter hver dag på at hun skal dele små glimt av hva hun gjør, spiser, trener og har på seg - og ikke minst hvordan det går med det lille knøttet i magen.

- Jeg bruker mange timer på bloggen min hver dag. Jeg leser kommentarer og svarer leserne, sier Stine Marie.

Jeg får beskjed om at jeg skader ungen når jeg tar solarium og farger håret, men det har jeg sjekket grundig med legen

Hun har gjort seg selv sårbar ved å dele privatlivet sitt med offentligheten.

Hard kritikk fra lesere

Hun valgte å gjøre det. Det var vanskelig å eksludere den delen av livet, særlig når graviditeten og kvalmen i så stor grad har forandret både hverdagen og livsstilen hennes.

Mange av leserne gleder seg med henne, kjæresten og den lille gutten i magen, men noen velger å komme med kritikk.

- Det virker som om de tror jeg vil skade barnet mitt. De beskylder meg for å drikke og røyke mens jeg er gravid, noe jeg selvfølgelig ikke gjør. Jeg får beskjed om at jeg skader ungen når jeg tar solarium og farger håret, men det har jeg sjekket grundig med legen. Det er ikke noe hyggelig å få sånt slengt i trynet. Jeg vil jo det aller beste for barnet mitt, sier Stine Marie.

Innerst inne vet hun at de positive kommentarene overgår de negative, og at mange andre gravide har glede av å lese om erfaringene hennes.

GRAVID OG KVALM: Det ble en en brå slutt på partylivet fra 'Paradise Hotel' da Stine Marie ble gravid. Trondheimsjenta spydde så mye at hun gikk ned 10 kilo i første trimester.
GRAVID OG KVALM: Det ble en en brå slutt på partylivet fra 'Paradise Hotel' da Stine Marie ble gravid. Trondheimsjenta spydde så mye at hun gikk ned 10 kilo i første trimester. Foto: FOTO: Astrid Waller

PS: Visste du at BarniMagens jordmor også har vært med på reality-tv?

Tatovert bikini-linje

Med tårer i øynene finner Stine Marie fram et dikt en leser sendte henne som trøst i den kvalmeste perioden. Diktet handler om babyen i magen, som ber om unnskyldning for at den plager mammaen sin.

Selv om Stine Marie er gravid og har endret livsstil, er hun fortsatt den samme jenta. Hun blir snart mamma, men hun vil ikke være bare mamma.

Hun er fortsatt sosial. Hun er fortsatt glad i å danse og trene. Hun er fortsatt opptatt av klær og sminke.

- Jeg trenger ikke dra på meg mammatights og tunika selv om jeg er gravid, sier Stine Marie.

Mottoet hennes er: I have no problems - only challenges. Det har hun tattovert ved bikinilinja. Men øverst på bloggen hennes heter det: It's my life, let me live it.

- Jeg har egentlig aldri brydd meg noe særlig om hva andre mener om meg.

Målet mitt er å oppleve mest mulig og ta livet som det kommer. Jeg foretrekker å ta en dag om gangen, sier Stine Marie.

Vokste på "Paradise Hotel"

GODE VENNER: - Det er nå jeg ser hvemm som er de ekte vennene mine. De er der selv om jeg er gravid og kvalm og ikke kan dra på fest, sier Stine Marie, som må tåle besk kritikk fra noen av bloggleserne sine.
GODE VENNER: - Det er nå jeg ser hvemm som er de ekte vennene mine. De er der selv om jeg er gravid og kvalm og ikke kan dra på fest, sier Stine Marie, som må tåle besk kritikk fra noen av bloggleserne sine. Foto: FOTO: Astrid Waller

Hun angrer ikke på at hun deltok i «Paradise Hotel». Hun mener hun var seg selv, og at hun ikke spilte et taktisk spill, slik hun mener mange av de andre gjorde. Like fullt var hun en av de siste som røk ut.

- Jeg vokste mye på erfaringene fra «Paradise Hotel» og tida etterpå. Jeg har fått mer livserfaring, er blitt mer tålmodig og tåler mer. Om noen skulle finne på å kalle meg «hore», klarer jeg å være mer likegyldig nå enn jeg ville vært for ett år siden.

Stine Marie er klar over at sønnen hennes kommer til å få vite at hun har vært på tv. Hun tror ikke han vil skamme seg eller hate henne av den grunn.

Ser gjerne sønnen på reality-tv

- Og dersom han selv får lyst til å være med på noe sånt når han blir eldre, kommer jeg til å støtte ham fullt ut.

I løpet av det siste året har Stine Marie opplevd store omveltninger i livet sitt. Det har stilt krav til både henne og omgivelsene.

- Det er nå jeg ser hvem som er de ekte vennene mine. De er der uansett om jeg har vært på tv, uansett om jeg er gravid og kvalm og ikke kan dra på fest. Hun har flere venninner som har fått barn.

LEVD LIV: - Jeg har allerede opplevd mye andre bare kan drømme om, mener Stine Marie Lothe Svendsen (22).
LEVD LIV: - Jeg har allerede opplevd mye andre bare kan drømme om, mener Stine Marie Lothe Svendsen (22). Foto: FOTO: Astrid Waller

- Selv var jeg nok ikke så flink til å ta vare på dem da de fikk unger, men nå er de der for meg, sier Stine Marie.

- Jeg har savnet det sosiale livet mitt. Den siste tida har det vært et høyt ønske å kunne ta en kopp kakao på kafé med venninnene mine uten å spy.

Kjæresten er pappa allerede

Framtida bekymrer henne ikke. For tida er hun arbeidsledig, men når babyperioden er over, kan hun tenke seg å jobbe i klesbutikk.

- Det høres kanskje ikke så bra ut å jobbe i butikk, men jeg elsker å selge, sier Stine Marie.

Bartenderyrket er hun ferdig med. Det lar seg ikke kombinere med familieliv, mener hun.

Forum: Når er gutter for store til å være med mamma i jentegarderoben?

De som tror at Stine Marie bare er ei partyjente som ikke har peiling på barn, tar fullstendig feil. Hun er eldst av totalt ni søsken, hvis man regner med både hele, halve og bonussøsken.

På toppen av det hele er kjæresten allerede pappa til ei jente på 2 år, som Stine Marie tilbringer mye tid med.

- Jeg vil være en kul mamma, en barna mine kan snakke med om alt. Håper jeg både kan være en kompismamma og en trygg mamma.

TERMIN: 1. juni

Kort om Stine Marie Lothe Svendsen (22):

FØDT: 1. april 1989

SAMBOER: Johannes M. Berg (og hunden Rocky)

BOSTED: Trondheim

KJENT SOM: Superbitch og tequiladronning i "Paradise Hotel" (2010)

ULTRALYDEN: Stine Marie og Johannes får en gutt

BLOGG: Stinemariels.blogg.no

- Det at jeg er ung, kan kanskje gjøre at jeg henger litt mer med på hva barna er opptatt av. Dessuten er sjansen stor for at jeg får oppleve å bli både bestemor og oldemor. Sønnen min kommer faktisk til å ha en tippoldemor.

Hun føler ikke at mammatilværelsen vil hindre henne i å leve etter mottoet sitt.

- Jeg har allerede opplevd mye som mange andre bare kan drømme om, og livet mitt stopper ikke nå.

Livredd for fødselen

- Hva tenker du om fødselen?

- Hysj, ikke snakk om det. Jeg er livredd, men det går nok bra, sier Stine Marie.

Om framtida er uviss, er hun sikker på én ting:

- Sønnen min skal bli den kuleste gutten i Trondheim. Han blir like kjekk som pappa'n, med en liten twist av meg.

LADY IN RED: - Jeg trenger ikke dra på meg mammatights og tunika selv om jeg er gravid, mener Stine Marie.
LADY IN RED: - Jeg trenger ikke dra på meg mammatights og tunika selv om jeg er gravid, mener Stine Marie. Foto: FOTO: Astrid Waller

Les også:

Norske kjendiser strutter av babylykke - se bildene!

NYTT I NORGE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning