Fødsel

Fødte etter vielsen, kom tilbake til bryllupsfesten med nyfødte Paddy

19 år gamle Danielle Clewlow fødte rett etter at hun sa ja til sin utkårede Aaron, og kom tilbake til bryllupsfesten senere på kvelden.

BLE MANN OG KONE: Her blir Danielle og Aaron Clewlow viet. Danielle har sterke rier og føder kort tid etter. Etter fødselen returnerte de til festen med den nyfødte babyen.
BLE MANN OG KONE: Her blir Danielle og Aaron Clewlow viet. Danielle har sterke rier og føder kort tid etter. Etter fødselen returnerte de til festen med den nyfødte babyen. Foto: Foto: Featureworld.com.uk
Publisert Oppdatert

Å gifte seg og bli mor er etter manges mening det største som kan skje deg i livet. Men ikke alle opplever det på en og samme dag. Kjersti Erstad rakk ikke frem til sykehuset og fødte på E6.

Andre synes det er fantastisk å få lov til å føde hjemme.

- Magen var blitt så enorm at venner og familie spøkte med at jeg kunne ende opp med å føde på bryllupsdagen min, forteller Danielle Clewlow (19).

Hun begynte så vidt å kjenne riene etter at hun hadde sagt ja til sin nye mann Aaron Clewlow (25).

Overrasket gjestene

- Da jeg dro til sykehuset rett før festen startet, tror jeg ingen trodde at jeg faktisk kom til å føde samme dag. Men gjestene ble svært overrasket da jeg kun få timer senere kom tilbake til festen for å vise frem babyen vår, forteller den stolte nybakte moren.

Paret var redd for at de ikke kom til å få tid til å gifte seg etter at sønnen var født, i og med at Danielle har en sønn fra før av.

- Vi bestemte oss på Valentines Day for at vi burde gifte oss før fødselen. Det virket som en veldig god idé. Min første sønn Keaton ble født etter termin, så jeg trodde ikke nummer to skulle bli født tidligere, forklarer Clewlow.

Det er nemlig ikke alltid like lett å vite hva som skjer med kroppen din mens du er gravid, eller når fødselen er i gang.

Ville ikke avlyse

Uheldigvis for Danielle begynte sammentrekningene allerede tidlig om morgenen på bryllupsdagen.

- Vi hadde invitert 50 gjester, og jeg hadde utrolig nok klart å finne en hvit, lang brudekjole som passet den store magen min. I tillegg var alt annet booket på forhånd, ikke minst bryllupskaken, så det var helt uaktuelt å avlyse dagen, forteller den unge moren.

Slik setter du i gang fødselen.

TAPPERT SMIL: Her har Danielle Clewlow sterke rier, og ikke lenge etter drar hun og mannen Aaron til sykehuset hvor hun føder sønnen på under en time.
TAPPERT SMIL: Her har Danielle Clewlow sterke rier, og ikke lenge etter drar hun og mannen Aaron til sykehuset hvor hun føder sønnen på under en time. Foto: Foto: Featureworld.com.uk

Riene fortsatte utover dagen, noe som gjorde forberedelsene både vanskelige og litt vonde.

- Det var innimellom veldig vanskelig å sitte stille da stylisten ordnet håret mitt.

Fakta er at hvis fødselen varer i 10 timer, kan du forvente mindre enn 1,5 timer sammenlagt med smerter.

Sterke smerter under vielsen

Timene før Danielle og Aaron skulle gi hverandre sine løfter, kom smertene både hardt og ofte.

- Heldigvis var det ikke nødvendig å stoppe opp under vielsen, men i ettertid har jeg hørt at en del av gjestene mine var bekymret. De kunne se på ansiktet mitt at jeg hadde det vondt, sier hun.

Utrolig nok klarte den tøffe, vordende mammaen å smile til fotografen mens hun og Aaron signerte bryllupsprotokollen. Først da klokken ble halv fem og kvelden begynte for fullt alvor, måtte Danielle innse at nok var nok. Nå måtte hun dra til sykehuset.

- Smertene var veldig mye verre på det tidspunktet, og min mor var enig i at det nå var på tide, sier Danielle.

Det finnes mange måter du kan lindre smertene på under fødselen.

Verdens beste bryllupsgave

Hennes nye mann Aaron brakte henne hastig til sykehuset,der jordmødrene så vidt rakk å fylle fødebassenget før Danielle fødte lille Paddy - rett før halv seks om ettermiddagen.

KOM PÅ BRYLLUPSDAGEN: Lille Paddy ville ikke vente lenger og kom til verden på mamma og pappas bryllupsdag.
KOM PÅ BRYLLUPSDAGEN: Lille Paddy ville ikke vente lenger og kom til verden på mamma og pappas bryllupsdag. Foto: Foto: Featureworld.com.uk

Etter å ha fått klarsignal på sykehuset om at alt var som det skulle, dro paret tilbake til festen cirka klokken ti.

- Da vi kom inn til festen stod bryllupskaken vår på bordet med en liten nyfødt gutt i glasur på toppen. Det var fantastisk og alle var så glad for å se oss, forteller Danielle.

- Både Aaron og jeg var utrolig stolte- det å bli mann og kone og foreldre på samme dag er utrolig. Paddy var verdens beste bryllupspresang, konstaterer de stolte foreldrene.

Fedre kan si mye rart på fødestua, men Aaron ville ikke røpe noe om hva han sa under den raske fødselen.

Ikke vanlig

Jordmor Marie Svedberg ved Jordmorsenteret anbefaler ikke sine pasienter å overse riene slik denne kvinnen gjorde.

- Om det ikke hadde vært hennes bryllupsdag hadde hun sikkert dratt til sykehuset tidligere, mener Svedberg.

Hun oppfordrer sine pasienter som er flergangsfødende til å ta kontakt med fødeavdelingen etter riene har startet , for det kan gå fort.

- Det er ganske vanlig at andregangsfødende føder veldig fort, omtrent som denne engelske damen gjorde, sier Svedberg.

Hun understreker at de fleste blir på sykehuset litt lenger enn tre timer.

- De fleste som har født blir på sykehuset i hvert fall en natt, det er ikke vanlig at kvinner drar hjem samme dag og i hvert fall IKKE tilbake i et selskap, konstaterer jordmoren.

Foreldre og Barn har kjøpt de norske rettighetene til nettpublisering av artikkelen om Danielle og Aaron av det britiske nettstedet featureworld.com.uk.

Les også:

Advarer mot hårløse fødsler.

Dette tør ikke gravide spørre om.

Hva skal babyen hete? 9 inspirerende saker om navn.

I denne luka legges nyfødte som moren ikke vil ha.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget.

Foreldre & Barns iPad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner i Apples App Store.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning