De rareste navnene!

Det sies at man i riktig gamle dager kunne støte på kvinner som het Closetta og Rullgardina.

GREVENPOP? Hadde dette barnet blitt døpt i 1801, kunne hun blitt hetende Grevenpop, Blondina eller Rosine.
GREVENPOP? Hadde dette barnet blitt døpt i 1801, kunne hun blitt hetende Grevenpop, Blondina eller Rosine. Foto: Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
BLOSTRUP: Et guttebarn født i Norge i 1801, kunne risikere å få et av de Flåklypa-klingende navnene Solan eller Blostrup .
BLOSTRUP: Et guttebarn født i Norge i 1801, kunne risikere å få et av de Flåklypa-klingende navnene Solan eller Blostrup . Foto: Foto: iStockphoto

Og trodde du navnene Solan og Blostrupmoen var noe Kjell Aukrust hadde funnet på?

Spenstige trekk

Under folketellingen i 1801 viser det seg at det var hele 9 barn som ble registrert med navnet Solan. Dessuten var det 34 ved navn Fordel, 28 som het Palme, 19 het Nub og 6 var døpt Bønne til fornavn.

Dessuten finner vi Blostrup, Gaaslev, Honoratus, Korsmus, Malthe, Offer, Qvive, Thorn, Uff, og Wexel på navnelistene. Vi minner om at dette er fornavn.

Ingen Closetta

Under samme folketelling er 11 jentebarn registrert med navnet Billa. Blancheflor registrert som første fornavn på 10 kvinner, likeså Diis. 12 er gitt navnet Ermegaard, og 9 foreldre har valgt å smykke jentebarnet sitt med navnet Jensenette.

Vi finner dessverre ingen Closetta eller Rullgardina på listene. Derimot var det jentebarn som ble kalt Blondine, Brunetta, Rosine, Boggey, Ououg og Perline. Det var også ett jentebarn registrert med navnet Grevenpop, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

De vanligste navnene i 1801 var Anne/Ane og Ole. Anne/Ane og Ole hadde ligget på navnetoppen siden 1690.

Les også:

Svangerskapet fra uke til uke

Sjekk om barnet liker deg

Barn med urinveisinfeksjon

Her er de nye trendnavnene

Alt om guttenavn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning