Barnet ville ikke komme

Klar for å føde

Jeg var 12 dager på overtid, og såååå lei!

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto: iStockphoto

Publisert Oppdatert

Hadde fått innkallelse til overtidskontroll tirsdag 17 september, og var egentlig forberedt på beskjeden om at fødselen måtte settes igang.

Søndag 15 september var jeg og søstra mi ute på en lang gåtur (håpet at det skulle hjelpe...) kom meg vel i seng litt over 24, stuptrøtt og sliten. Kl halv to våkna jeg, måtte veldig på do, la meg igjen, men fikk ikke sove, opp på do igjen, sånn startet min fødsel. Kan si jeg fikk tømt meg ja.

Så også at det kom endel slim (slimproppen). Visste vel ikke hva jeg skulle tru, hadde aldri født før, og samme hvor mye en leser på forhånd og planlegger så kommer det allikevel ganske overraskende på en.

Begynte etterhvert å kjenne litt i magen, men det var ikke vondt. Frøs og svetta om hverandre. Når jeg begynte å ta tiden mellom riene var det en 4 -5 min mellom. Men det gikk fort nedover til 3 og 2 min mellom.

Jeg ringte til føden klokka 7, der sa de jeg godt kunne vente noen timer til hjemme og legge meg i badekaret. Mens jeg lå i badekaret begynte det å gjøre ganske vondt. Søstra mi (som skulle være med på fødselen) tok tida, 1 min mellom riene. Ho ringte føden og det var bare å komme!!

Bilturen på 7 min var forferdelig, hadde 5 rier, og lå og ynka meg i baksetet. Kom inn til undersøkelse kl 10, her er det 7 cm åpning sa jordmora!! Rett inn på føden, for her blir det baby om ikke lenge!! Jeg var så trøtt (etter 1 times søvn på natta) at jeg nesten fødte sovende.

Men etterhvert ble det så vondt at jeg spurte etter bedøvelse, men det fikk jeg ikke for fødselen var alt for godt igang, så det vill bare gå rett over i babyen. Måtte nøye meg med lystgassen, som ikke funka i det hele tatt!! Var så forbanna jeg da, og så plutselig tar jordmora fra meg maska og sa jeg skulle presse! Vannet var tatt og det var full åpning!! Huff, syns de press riene var forferdelige. Men tok meg skikkelig sammen og pressa som en gal. Nå skulle babyen ut, jeg orka ikke mer!

Det var vel en 5 - 6 pressrier før jeg kjente et "plopp" (en ubeskrivelig følelse) kjente at ungen sklei ut, og så fikk jeg ho rett opp på brystet mitt! Da var klokka 1149, ca 10 timer fra fødselen startet.

Det er helt uvirkelig; absolutt den største opplevelsen en kvinne kan ha!! Jenta var stor og flott, veide 4320g og var 53cm lang. Følte meg passe mørbanka i endel dager etterpå, men det er absolutt verdt det! I dag er jenta snart 5 mnd og verdens vakreste... ( i mammas øyne da c",)

Les mer:

Følg keisersnittdebatten.

Bli med i fødselsdebatten.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning