5 timer og 21 minutter fra første ri

Lynfødsel

Jeg har aldri hørt eller lest om noen som har født raskere enn meg. Her er min historie.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Hei! Dette er en flott side. Derfor ønsker jeg å dele fødselshistorien min med andre.

Jeg hadde akkurat sovnet da jeg våknet kl. 23.00 av et jerntak i hele maveregionen. Jeg visste ikke da at dette var en ri, så jeg prøvde å slumre videre.

Så fikk jeg en ny ri kl. 23.10. Den var såpass vond at jeg stod opp. Fra da av hadde jeg 3-4 minutter mellom hver ri, og de var ganske vonde.

Kl. 00.30 ringte jeg sykehuset og spurte dem om de syntes jeg burde reise inn. De sa jeg kunne vente litt, men kl.1.00 var riene så vonde at vi dro inn til sykehuset.

Da jeg ble undersøkt kl. 01.30 var det 1 cm åpnig, og jeg syntes riene var veldig vonde. Jeg fikk beskjed om at jeg kunne forvente minst en time per cm, og min mann og jeg prøvde å slumre på rommet vi hadde fått utdelt.

Kl. 03.30 fikk jeg voldsomme smerter og ringte etter jordmor. Hun kom, kjente på maven og erklærte at "disse riene var det ikke noe særlig trykk i" og jeg skulle prøve å slappe bedre av og "ikke pese så mye". Hun mente jeg kunne forvente meg en lang natt.

Kl. 4.00 opplevde jeg en sterk trykketrang og løp på do. Vannet rant ut av meg på vei inn dit, og min mann ringte etter jordmor igjen. Da hun kjente etter var det full åpning og "hodet stod ut" som hun sa. Fødselen var altså i gang og jeg fikk beskjed om ikke å flytte meg. Hun ropte på barnepleier og utstyr, og kl. 04.21 hadde jeg født en velskapt liten pike - kun 5 timer og 21 minutter etter første ri.

Les mer:

Bli med på fødselsdebatten.

Delta i seteleiedebatten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen