Frog Bikes 48 Spotty

Testens soleklare vinner.

Publisert Oppdatert

– Denne sykkelen skiller seg helt klart ut fra alle de andre syklene i testen. Den er lettest og har best bremser. I tillegg er denne sykkelen det er desidert lettest å tråkke rundt på, sier Høgvold.

Denne sykkelen er den eneste av syklene som har begge bremsene plassert på styret, noe som krever mer motorikk for barnet.

– Jeg synes bare det er positivt at barnet kan lære seg med en gang hvordan slike bremser funker. De kommer fort inn i det. Bremsene på denne sykkelen er også tydelig tilpasset små barnehender. De er lett å trykke inn, og avstanden fra styret til bremsene er kort, sier Høgvold.

Også pluss for at den har lock on-grips, altså at håndtakene er skrudd fast.

– Jeg har selv erfart at håndtakene faller av, noe som er skummelt, sier Høgvold.

– Den er lett, handy og fin å bruke nesten hvor som helst. Hver minste detalj er gjennomtenkt her, og den virker solid og stødig. Denne er hentet fra øverste hylle, sier Tronstad. 

Dette er testens letteste sykkel. I tillegg er det også den eneste sykkelen som åpenbart er egnet til begge kjønn med nøytrale farger.

Sittestilling

Dette er sykkelen med flest innstillingsmuligheter, noe som gjør at femåringen sitter optimalt her.

Vekt

Testens letteste sykkel. Jo lettere - jo bedre.

Tråkkemotstand

Testens desidert enkleste sykkel å tråkke tundt på. Her er det ingen motstand i drivverket. Ved å holde sykkelen opp og ta pedalene rundt en gang, kan hjulet gå rundt i en evighet.

Bremser

Testens beste bremser. De er nøye tilpasset små barnehender, er lette å trykke inn og plassert nær styret. Her får også barnet tidlig lære seg "voksenbremser", selv om det krever litt mer motorikk.

Dekk

Finmønstrede og anvendelige dekk som ruller godt på asfalt.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2390
Vekt 6,9 kg.
Forhandlere En rekke små sykkelbutikker over hele landet. Frogbikes stiller krav til at forhandlerne skal være seriøse sykkelbutikker med eget verksted og mekanikere. Ingen kjedebutikker. Se din nærmeste forhandler på frogbikes.com

Konklusjon

Ingen av de andre syklene i testen kan måle seg med denne.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning