Fra Bergen til Disney

Nesten 1 million skal brukes på hver av de 26 Venneby-episodene Bergensselskapet BUG skal lage.

VENNEBYEN: Ny norsk animasjonsserie til 25 millioner.
VENNEBYEN: Ny norsk animasjonsserie til 25 millioner. Foto: FOTO: BUG
Publisert Oppdatert

- At vi har sikret en distribusjonsavtale med Disney er en fjær i hatten for oss, sier daglig leder i BUG Thomas Berland.

Kontrakten innebærer at et team på 20 mennesker skal jobbe med animasjonsserien frem til 2010. Disney har eneretten på dvd-distribusjon for Norden. Serien vil også bli sendt på norsk TV2, i tillegg til dansk, svensk og finsk tv - også andre land har meldt sin interesse.

VENNEBYEN: Brannbilen er en av figurene i den nye animasjonsserien.
VENNEBYEN: Brannbilen er en av figurene i den nye animasjonsserien. Foto: FOTO: BUG

Skapt av politimann

- Vi har brukt ett år på å utvikle en pilotepisode. Jeg tror serien vil treffe samme målgruppe som Byggmester Bob og Elias, sier Berland.

Vennebyen handler om brannbilen, sykebilen og politibilen som sammen med vennene sine løser små og store problemer. Skaperen er politimannen Carl Christian Hamre, som først lanserte figurene i barnebokformat. Illustrasjonene var det kona Anne Stray Hamre som stod for.

- I samarbeid med Hamre har BUG videreutviklet konseptet til en 3D-animert serie for barn i alderen 2-6 år, forteller Berland.

Planer om spillefilm

Hver episode blir på 10 minutter, på sikt er det også planer om en Vennebyen-film og flere produkter fra seriens univers.

- Dette er blant de største prosjektene av sitt slag i Norge. Jeg håper det kan bli en døråpner både for BUG og norsk animasjon, sier Berland.

Kontraktens verdi for BUG er på 25 millioner kroner for de første 26 episodene. Dette slår tallene til animasjonsserien om redningsskøyta Elias, som hittil er blitt regnet som det største og dyreste prosjektet innen norsk animert barne-tv-produksjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning