Foreldreklubbens gavedryss "Godviljen":

Nora Sofie (5) kan bare forflytte seg ved å krype på gulvet

For CP-rammede Nora Sofie slites klærne ut fort. Nå kan hun og storesøsteren glede seg over ny garderobe.

TRE HELDIGE DAMER: Hege Kristin (30) er alenemamma for døtrene Nora Sofie (5) og Sara Johanne (9). Nå kan de kose seg med et gavekort på 10 000 kroner fra Lindex.
TRE HELDIGE DAMER: Hege Kristin (30) er alenemamma for døtrene Nora Sofie (5) og Sara Johanne (9). Nå kan de kose seg med et gavekort på 10 000 kroner fra Lindex. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Nei, nå ble jeg helt satt ut.

Det blir stille i telefonen når vi ringer alenemamma Hege Kristin Losen (29) for å fortelle at hun er den første av tre heldige som får et gavekort på 10 000 kroner fra Lindex gjennom Foreldreklubbens gavedryss "Godviljen".

- Dette er så uventet at jeg ikke helt vet hva jeg skal si! Men nå ble jeg kjempeglad. Det vil bli stormende jubel når jeg kommer hjem og forteller nyheten til døtrene mine, sier Hege Kristin til slutt.

Godviljen er et støttetiltak der Foreldreklubben plukker ut familier som trenger litt ekstra hjelp, for å få en lysere hverdag.

Tidligere har astma- og epilepsi-syke Matthew (2) fått leker for nesten 10 000 kroner, og alenemamma Kathunka Breang en splitter ny joggevogn fra TFK av Foreldreklubben.

Lillesøster med Cerebral parese

Søknaden tobarnsmoren sendte til «Godviljen» havnet rett i favorittbunken til juryen.

Hege Kristin har nemlig aleneansvar for barna Nora Sofie (5) og Sara Johanne (9). Yngstejenta har diagnosen Cerebral parese og er avhengig av rullestol.

Når vi ringer for å overbringe de gode nyhetene, er Hege Kristin på jobb som hjelpepleier ved Kystad helse- og velferdssenter i Trondheim.

Her jobber hun 70 prosent, men prøver å fylle på med ekstravakter så hun får en full stilling. Den vesle familien trenger sårt pengene, ikke minst fordi de nå bygger nytt hus, tilrettelagt for lillesøster.

- Et gavekort fra Lindex er en helt super hjelp for oss. Her i huset slites klærne fort, siden Nora Sofie bare kan forflytte seg ved å krype på gulvet eller ake seg frem. Det gjør at knær og legger på klærne slites kjapt, forteller Hege Kristin.

- Storesøster skal få mest

OMSORGSFULL STORESØSTER: Mamma Hege Kristin Losen skryter masse av eldstedatteren Sara Johanne, som er en super storesøster for CP-rammede Nora.
OMSORGSFULL STORESØSTER: Mamma Hege Kristin Losen skryter masse av eldstedatteren Sara Johanne, som er en super storesøster for CP-rammede Nora. Foto: Foto: Privat

Men egentlig har mamma tenkt at det er storesøster Sara Johanne som skal få størstedelen av gavekortet.

- Sara Johanne fortjener det virkelig. Hun stiller alltid opp og hjelper meg masse hjemme, man skulle ikke tro at hun bare er ni år.

Hege Kristin er imponert over hvordan datteren behandler søsteren.

- Sara Johanne er en så flink og tålmodig storesøster. Hun bærer Nora Sofie rundt, tar henne med seg hjem til venninner og på butikken. Hun ser hva søsteren trenger hjelp til, og passer henne mens jeg lager middag eller gjør andre ting hjemme. Hun er helt unik, roser mamma.

For tiden bor familien hjemme hos Hege Kristins mor. Men når det nye huset står klart, flytter bestemor med. Hun får egen leilighet i huset, lettvint med tanke på at hun ofte er barnevakt for jentene. Og når Nora Sofie blir voksen, er planen at hun skal kunne arve bestemors del av huset.

- Moren min hadde også fortjent å få en del av gavekortet, siden hun hjelper meg så mye med jentene. Men denne gangen blir det Sara Johannes tur. Det å kunne gå rundt i en butikk og plukke ut akkurat det hun synes er fint, vil være en drøm som går i oppfyllelse for henne, sier den glade vinneren.

Frist 3.mars

Det er ennå mulighet å få nye klær til både deg selv og barna, ved å sende en søknad til Godviljen om et gavekort på klær fra Lindex på 10 000 kroner.

FARGERIK KOLLEKSJON: Storesøster Sara Johanne skal få velge seg akkurat det hun ønsker fra Lindex, lover mamma Hege Kristin.
FARGERIK KOLLEKSJON: Storesøster Sara Johanne skal få velge seg akkurat det hun ønsker fra Lindex, lover mamma Hege Kristin. Foto: Foto: Lindex

Om Foreldreklubben

Foreldreklubben.no er en gratis fordelsklubb for foreldre og for de som venter barn. Det er ingen forpliktelser tilknyttet medlemskapet. Foreldreklubben har snart 20.000 medlemmer.

Bli medlem her.

Søknadsfristen er 3.mars 2014.

Klær er en stor utgiftspost i et familiebudsjett. Barna vokser fort, vilter lek gjør at de slites raskt, og det kan lett føles som at klærne må skiftes ut hyppigere enn de kommer i hus.

Gavekortet er gyldig i tre år, og kan benyttes i alle Lindex-butikker i Norge, på alle varer.

Det eneste du trenger å gjøre, er å sende inn en skriftlig søknad der du forteller oss hvorfor akkurat du trenger denne støtten

Les mer om «Godviljen» og hvordan du søker her.

Kriterier

For å søke om hjelp fra Godviljen, må du være medlem i Foreldreklubben.

Er du ikke medlem fra før, kan du enkelt registrere deg her.

Medlemskapet er gratis, og har ingen bindingstid eller forpliktelser.

Hvis du blir den heldige kan det være at vi ønsker å skrive en artikkel om din historie. Da tar vi i så fall kontakt med deg.

Foreldreklubben er en del av klikk.no og eies av Egmont.

Les også:

Stadig flere fattige barn i Norge: - Slitsomt og stigmatiserende å ha dårlig råd

Én av barnevognene får en sekser på terningen

Slik hjelper du barna å unngå mobbing

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning