Kreftsyke Jade Goody

Forbereder barna på sin død

Jade Goody forteller sønnene om døden og himmelen gjennom barnebok.

SYK: Jade Goody forbereder seg på å dø.
SYK: Jade Goody forbereder seg på å dø. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert
STILLER OPP: Jade Goody er kåret til verdens tredje mest respekterte person for sin måte å takle kreften på av det britiske folket. Bare Barack Obama og Nelson Mandela kom foran. Her med sønne Freddy og Bobby.
STILLER OPP: Jade Goody er kåret til verdens tredje mest respekterte person for sin måte å takle kreften på av det britiske folket. Bare Barack Obama og Nelson Mandela kom foran. Her med sønne Freddy og Bobby. Foto: Foto: Bulls

Den britiske Big Brother-kjendisen Jade Goody (27) befant seg i den indiske versjonen av programmet da hun fikk beskjeden om at legene hadde oppdaget kreft i livmoren hennes. Goody var fullt innstilt på å vinne kampen mot kreften, men for få uker siden fikk hun den fryktede beskjeden. Legene kunne ikke gjøre mer for henne. Hun hadde uhelbredelig kreft.

Les også: Slik senker du kreftrisikoen

Etter den forferdelige budskapet fikk Jade igjen samlet seg, og ønsker nå å bruke tid sammen med sine to sønner Bobby (5) og Freddy (4) og ektemannen Jack Tweed (21), som hun giftet seg med i helga. Det viktigste for Jade nå, er å sikre sønnenes fremtid og forberede dem på at mamma snart forlater dem.

- De vet at jeg skal dø

Men hvordan forklarer man at mamma skal dø til en fire- og en femåring? Jade har funnet sin måte. Hun fikk en barnebok, «Badger's Parting Gifts», av sykehuspersonalet om en klok, gammel grevling som forstår at hans tid er omme. Grevlinger etterlater seg et brev til sine venner og kjære, der de kan minnes hans liv.

- Den forteller om himmelen og hvor vi drar etter livet. Jeg har lest den til dem. Jeg tror de vet at jeg skal dø nå, sier Jade Goody i et intervju med britiske Mirror.

Sender guttene til pappa

Etter at hun fikk vite om at hun hadde uhelbredelig kreft har Jade tatt seg betalt for de mange intervjuene hun har gitt til pressen. Dette for å sikre sønnenes økonomiske fremtid.

Les også: - Håper jeg kan hjelpe andre

Jade Goody vet ikke hvor lang tid hun har igjen, men forteller at det kan være snakk om måneder. Og når den tid kommer, ønsker hun ikke at sønnene skal være til stede. Da kommer Jade til å sende sønnene til deres far. Hun vil ta farvel med dem før hun blir altfor syk, og vil ikke at sykdommen skal være det siste de husker av sin mor.

- Det vil bli så utrolig vanskelig, når jeg vet at jeg aldri kommer til å se dem igjen. Men jeg vil at de skal se meg før jeg blir altfor skrøpelig, forteller Goody.

Les også: - Det har vært et helvete

NYGIFT: Jade Goody og Jack Tweed giftet seg i helgen. Jade stod oppreist i 30 minutter under vielsen før hun måtte sette seg ned de siste minuttene.
NYGIFT: Jade Goody og Jack Tweed giftet seg i helgen. Jade stod oppreist i 30 minutter under vielsen før hun måtte sette seg ned de siste minuttene. Foto: Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning