Fifa 16

Autentisk, først og fremst.

Publisert Oppdatert

Fotballspillet FIFA er uhyre populært i Norge. De faste årlige utgavene av spillet havner på bestselgerlistene hver høst der de dominerer til langt ut på nyåret.

Blant barn og unge er FIFA et av de mest spilte spillene på markedet og årets utgave skuffer ikke. Som vanlig er alle populære lag, ligaer og landslag representert med høyt detaljnivå. Baner, ligaer og cuper er alle hentet fra virkeligheten og de engelske kommentatorene skaper en autentisk stemning rundt kampene.

Autentisiteten er nemlig FIFA-seriens største fortrinn. Det at Messi og Ronaldo i dataspillform er prikk like sine opphavsmenn er viktig for fansen, også at drakter, stadioner, navn og lagoppstillinger er korrekte.

Med den offisielle FIFA-lisensen i ryggen er FIFA 16 helt klart årets mest autentiske fotballspillopplevelse på overflaten.

Tregere enn før

Men spillmessig er nemlig ikke årets FIFA like skarpt som for et par år siden. Spillet føles tregere og endringene som er gjort i pasningsspillet føles ikke helt naturlig for fotballspillet.

Fotballspill trenger å finne den hårfine balansen mellom å se naturtro og realistiske ut i bevegelser og adferd og samtidig være morsomme spill. Årets FIFA ofrer tidvis moro for realisme.

Men det har kanskje mest med gamle vaner å gjøre. For det er ingen tvil om at spillet gjør svært mye riktig. I tillegg til klassiske spillemoduser fortsetter FIFA fokuset på Ultimate Team, et slags kortspill der du kan kjøpe virtuelle spillerkort og sette sammen drømmelaget ditt.

Merk at dette kan fort bli et pengesluk for barna da kortpakker kan kjøpes for ekte penger.

Mer flyt i alternativet

Som fotballspill er jeg tilbøyelig til å si at hovedkonkurrenten Pro Evolution Soccer trekker det lengste strået i år, det har bedre flyt og er mer moro - spesielt om man er to spillere. FIFA vinner likevel kampen om å være det mest autentiske spillet med mest spillemoduser for de som liker å spille alene.

Spesifikasjoner

Produsent Electronic Arts
Pris 490
Format PC, Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360
Alder 6+

Konklusjon

Mest autentisk, men ikke det beste fotballspillet.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning