Erik Solbakken (25):

Elsker å kle seg ut

- Jeg har nok mer utkledningsutstyr i boden enn folk flest, sier Erik Solbakken (25). Men gipsen er ekte. I morgen starter siste sesong av "Krem Nasjonal".

ELSKE BARNE- TV: Det er veldig moro og utfordrende å jobbe med barne- tv. Målgruppen er dønn ærlig  og man må følge med i svingene for å forstå hva de synes er kult, sier Erik Solbakken. Armen ble brukket på fotballbanen.
ELSKE BARNE- TV: Det er veldig moro og utfordrende å jobbe med barne- tv. Målgruppen er dønn ærlig og man må følge med i svingene for å forstå hva de synes er kult, sier Erik Solbakken. Armen ble brukket på fotballbanen. Foto: FOTO: Julie Gjørven
Publisert Oppdatert

Erik Solbakken (25) opptrådte for millioner av tv-seere da han ledet Eurovision Song Contest i Telenor Arena sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie tidligere i år.

Men han synes barn er den mest takknemlige og ærlige målgruppen. Og han innrømmer at han trives med å være kjendis.

Nyter å bli gjenkjent

- Du blir jo nesten som en venn for TV-seerne i deres liv, og en de føler at de kjenner, forklarer Erik Solbakken til Foreldre&Barn.

- Når jeg møter barn på gata eller i butikken, kan de gå rett bort til meg og spørre meg om alt mulig.

Brakk armen på fotballbanen

Mange har spådd at Erik Solbakken vil bli en ny stjerne på programlederhimmelen. Ikke minst etter suksessen med den internasjonale grand prix-finalen i mai.

- Jeg trives veldig godt med barneprogram, og det er et bevisst valg at jeg fortsatt jobber i barne-tv, understreker Solbakken, som nylig brakk armen under en fotballkamp.

Del på TwitterSiste sesong av Krem nasjonal

I morgen starter siste sesong av barne- og familieprogrammet Krem Nasjonal, der Erik er programleder sammen med barna Signe og Magnus.

Erik kan love at de skal tøyse, tulle og fjase. Nye musikkvideoer, morsomme sketsjer og kjente, norske artister i studio. Og Hanna fra Tana er selvfølgelig også på plass og kommer enda mer inn i popstjerneverden.

- Blir dette din siste jobb i barne-TV?

- Dette er siste sesong av Krem Nasjonal. Så kommer det nye prosjekter. Dette er det ikke jeg som bestemmer, sier Erik Solbakken.

Tiden vil vise om Krem Nasjonal kan hevde seg i konkurranse med klassisk, norsk barne-tv - sjekk lista over tidenes barne-tv-favoritter.

Liker å kle seg ut

Han vil heller ikke si så mye om hva det er med ham som har gjort ham til en suksess i barne-TV-ruta.

- Jeg er en leken person av natur og glad i å finne på ting i hverdagen. Jeg har nok også over gjennomsnittet av utvalg av utkledningsstøy og rare ting i boden, sier Erik Solbakken.

Da søsteren hans for en stund siden skulle reise til Afrika, kledde han seg ut i afrodrakt da han møtte henne på jernbanestasjonen.

Det handler om å finne en balanse i politisk ukorrekthet

- Sånne ting synes jeg er veldig morsomt. Men mer enn det vil jeg ikke skryte, sier Erik Solbakken.

Må oppdatere seg på aldersgruppen

En britisk forsker mener barn kan ha nærere forhold til barne-tv-figurer enn til sine egne foreldre.

- Når det gjelder humoren i Krem Nasjonal, må den bestå av flere lag. Noe de voksne ler av og noe som barna ler av, og som de voksne ikke helt skjønner.

- Dessuten kan det være krevende å lage program for målgruppen 8 til 12 år. Det er et stort spenn, og vanskelig å holde seg oppdatert på hva de ulike aldersgruppene er opptatt av.

Du tuller ikke med barns leggetider

- Dessuten stiller det noen etiske spørsmål. Skal vi oppmuntre til bruk av sosiale medier til denne gruppen som ikke egentlig har lov til å bruke slike medier, men som vi vet gjør det likevel, sier Erik Solbakken.

Fordi barn bruker stadig mer tid på tv og andre skjermer, er det et stort ansvar å lage tv for dem, mener Erik Solbakken.

- Både barn og foreldre sier fort fra hvis vi går over streken. Det handler om å finne en balanse i politisk ukorrekthet. Snakker vi for eksempel om å utsette leggetider, får vi raks respons fra foreldre hvis vi har gått for langt, sier han.

- Glemmer å gå på do

I tillegg til å lage tv for barn, synes Erik Solbakken det er moro å ha barn som kolleger.

- I redaksjonen som lager Krem Nasjonal, er det cirka 30 voksne og to barn. Det er veldig stas å jobbe med så flinke 12-åringer som Signe og Magnus, og jeg får en slags farsrolle for dem.

- Samtidig er jeg veldig distré, og det er ofte Signe som må minne meg på å gå på do før opptak, sier Erik Solbakken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning