gave til barnebursdagen

Er det bare meg som er lei av kjipe bursdagsgaver til 100 kroner?

Mamma er lei av å kjøpe ræl til barnebursdager, men ser barna på det på samme måte?

Pluss ikon
LEI: En mamma er lei av kjipe bursdagsgaver som bare er ræl.
LEI: En mamma er lei av kjipe bursdagsgaver som bare er ræl. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Hei

Nå virker jeg sikkert kjip, men jeg er så lei av rælet ungene får i barnebursdag, og jeg er like lei av å kjøpe rælet selv (det er grenser for hva man får kjøpt for 100 kr). Er det greit å gi penger i stedet?

Hilsen en mamma som er lei av ræl

Hei,

Jorunn Egeland, trebarnsmor og redaksjonsjef i Foreldre og barn.
Jorunn Egeland, trebarnsmor og redaksjonsjef i Foreldre og barn. Foto: Privat

Når barna begynner på skolen, tenker jeg at de er store nok til å forstå verdien av en 50-lapp i en konvolutt.

Men barnehagebarn har nok ikke den samme forståelsen for dette. Dessuten liker mange småbarn det vi voksne kanskje synes er tullete. De kan bli kjempeglade for en fargeleggingsbok, en plastring eller en liten dinosaur. Og de liker å gi det bort også.

Jeg tror de lærer mye av å være med på å pakke inn gaven, bære den høytidelig med seg og overrekke den til bursdagsbarnet.

Kjøp inn på salg eller gi kontanter?

Mitt tips er å følge med på når lekebutikkene har salg. Da kan du ofte få kjøpt fine ting til under 100 kroner, og du kan skaffe deg et lite lager. Da slipper du å haste ut på gavejakt hver gang det dukker opp en invitasjon.

Og så skal jeg ikke nekte for at det er behagelig når de blir så store at du slipper unna med å gi en 50-lapp. Det eneste problemet er at vi ikke bruker kontanter, så jeg må fortsatt haste ut til butikken hver gang det kommer en invitasjon.

Klassegaver

En annen mulighet som mange klasser benytter seg av er å gi «klassegaver». Da er det foreldrene til bursdagsbarnet som kjøper en gave som skal være fra hele klassen.

Barna som kommer i bursdagen trenger da kun å ha med seg en tegning eller kort med en hyggelig hilsen til bursdagsbarnet.

På denne måten får barnet en gave som man kan være sikker på at det ønsker seg, samtidig som foreldre sparer tid og penger på å ikke måtte kjøpe bursdagsgave til alle barna i klassen. I tillegg er det mer miljøvennlig.

Da kan man heller bruke disse pengene på den ene fellesgaven til sitt eget barn og til å arrangere en best mulig barnebursdag. Du kan lese mer om konseptet her (ekstern lenke).

Hilsen Jorunn Egeland, trebarnsmor og redaksjonssjef i Foreldre og barn.

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2022, og sist oppdatert 20/05 2022.

Les også