Hjemmelagde gaver:

Dette er gavene alle blir glade for

La barna lage gaver som ingen vil rydde bort!

HJEMMELAGET: Med kongler, en limpistol og noen småting fra hobbybutikken kan dere lage de fineste små gaver til ansatte i barnehagen eller på skolen.
HJEMMELAGET: Med kongler, en limpistol og noen småting fra hobbybutikken kan dere lage de fineste små gaver til ansatte i barnehagen eller på skolen. Foto: Per Olav Sølvberg
Publisert Oppdatert

Per Olav Sølvberg

 • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
 • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
 • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
 • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Julen nærmer seg og de ansatte i barnehagen og skolen venter på en velfortjent ferie.

Lærerne er ingen sutrekopper.

Hva er mer på sin plass enn å glede dem som har passet på barna våre? Det så stas å gi dem en liten julehilsen, og ekstra kjekt er det når barna har vært med å lage den selv.

Derfor har jeg funnet frem disse flotte tingene. De tar bare en liten halvtime å lage, og det er ikke mye som skal til for å få det fint.

Vet du hva julekakene heter? Ta vår test!

Nissekongler

Disse små nissekonglene er utrolig søte og lette å lage. Har dere dårlig tid så bruker dere en limpistol, men da må de voksne holde godt øye med de minste barna så de ikke svir seg på det varme limet. Har man litt bedre tid bruker man skolelim. Da må dere holde det dere limer sammen til limet har tørket.

TIPS: Lim fra limpistol holder bedre enn skolelim.

Dere trenger:

 • Kongler
 • Vattkuler
 • Filt
 • Lim

Slik gjør dere:

Lim fast kulen til konglens bunn. Klipp ut en stripe som kan brukes til skjerf. Lim dette fast rundt hodet på nissen. Detter klipper dere ut en trekant og limer den sammen som et kremmerhuset. Når kremmerhuset er tørket settes det på nissens hode som en lue. Vips så har man de søteste nissene i hele gata. Perfekt å gi til de ansatte på skolen eller i barnehagen.

Juledekorasjon

SØT SAK: I motsetning til i gamledager, kan man nå kjøpe vattkuler med ferdige søte, små ansikter.
SØT SAK: I motsetning til i gamledager, kan man nå kjøpe vattkuler med ferdige søte, små ansikter. Foto: Per Olav Sølvberg

Hvem blir vel ikke glad for en liten, hengene juledekorasjon? Den kan enten henge på døren, i vinduet eller på veggen. Pakk den gjerne inn i cellofan for å gi den et ekstra staslig preg.

Dere trenger:

 • Kongler
 • Silkebånd
 • Lim
 • Saks
 •  

Slik gjør dere det:

Klipp silkebåndet i ønsket lengde og lim ett og ett bånd fast på konglene. Når dere har fem, seks stykker, knyter dere de sammen på toppen med en knute.

Julelys av mormors gamle kopp (her må voksne hjelpe til)

For noen tiår siden dryppet man lys i alle skoler og barnehager, og det er jo så koselig å lage lys til andre i mørketiden. Lekende lett er det også!

Dere trenger:

 • en gammel kopp
 • en boks med lysgele (selges i de fleste hobbybutikker)
 • ei veke
DU GRØNNE GLITRENDE: Silkebånd og kongler er alt som skal til for å lage en fin juledekorasjon som kan henges opp.
DU GRØNNE GLITRENDE: Silkebånd og kongler er alt som skal til for å lage en fin juledekorasjon som kan henges opp. Foto: Per Olav Sølvberg

Slik gjør dere det:

HO-HO-HO: Koseligere hjemmelagd gave skal du lete lenge etter!
HO-HO-HO: Koseligere hjemmelagd gave skal du lete lenge etter! Foto: Per Olav Sølvberg

Varm gelene i vannbad til den har blitt helt flytende. Lim fast ei veke på bunnen av en gammel kaffekopp. Når gelen er klar heller dere den forsiktig over i koppen. Pass godt på at veken holder seg loddrett. Sett koppen i kjøleskapet til den har kjølnet.  Pakk den godt inn i silkepapir.

 

NOSTALGI: En gammel kaffekopp kommer til unnsetning når man skal lage et koselig julelys. Husk bare å hjelpe barnet med å varme stearin i vannbad.
NOSTALGI: En gammel kaffekopp kommer til unnsetning når man skal lage et koselig julelys. Husk bare å hjelpe barnet med å varme stearin i vannbad. Foto: Per Olav Sølvberg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning