Dette er frokosten som metter små barnemager aller best

Ifølge ny forskning.

Publisert

(SIDE2): Egg er det beste du kan gi barna dine til frokost, om du vil at de skal holde seg mette lengst mulig, skriver Independent.

Proteinrike egg

Det var forskere ved University of Pennsylvania som fant at det å spise egg er å foretrekke fremfor annen frokostmat som frokostblanding og havregrøt.

Ifølge studien vil den proteinrike frokosten bidra til at barna spiser mindre kalorier når det nærmer seg lunsj, noe som kan være med på å motvirke overvekt.

Studien er publisert i tidsskriftet Eating Behaviour, og 40 barn mellom åtte og 10 år deltok. Frokostene deres bestod hver gang av 350 kalorier, enten de fikk servert egg, havregrøt eller frokostblanding.

Selv om de spiste mindre til lunsj var det likevel overraskende for forskerne at barna ikke følte seg mer mette etter å ha spist egg. Men de spiste altså mindre til lunsj, hvis de hadde spist egg til frokost.

Spiste 70 kalorier mindre til lunsj

De som spiste egg spiste i gjennomsnitt 70 mindre kalorier ved lunsj.

- Det er viktig at vi identifiserer de matvarene som kan hjelpe barn til å føle seg mette, og også å moderere kaloriinntaket sitt. Spesielt barn og unge med økt risko for å utvikle overvekt, sier forsker Tanja Kral, som ledet studien.

Det er ikke første gang forskning har vist at en proteinrik frokost er gunstig.

De som dropper frokost har større risiko for overvekt

En annen amerikansk studie fant at tenåringer som droppet frokosten hadde større risiko for overvekt og fedme. Mens de som spiste en proteinrik frokost meldte om at de hadde mindre lyst til å småspise og hadde mindre sjanse for å overspise senere på dagen. Samtidig kan det være greit å passe på å ikke påtvinge barna komplekser de ikke har.

- Barn må få et normalt forhold til egen kropp, sa ernæringsfysiologen Beate Riiser Wengen da ernæringsfysiolog Eireen Linge Schwaiger mente det var på tide å kutte ut kutte ut melk og brød.

Pass på frokostblandingen

Det kan også greit å være klar over at mange av frokostblandingene som rettes mor barn inneholder altfor mye sukker og veldig lite fiber.

- De ser spennende og fargerike ut, men er gjerne rene sukkerbomber og har lite å gjøre på et frokostbord å gjøre, har tidligere fagkonsulent for matglede, Rannveig Frøland, hos Grete Roede tidligere uttalt til Side2.

Hun påpeker at frokost er dagens første måltid, og det er viktig å velge riktig slik at man får en sunn start på dagen.