Britax Max-Way

Svak sikkerhet - god komfort.

Foto: FOTO: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Smal stol som ikke tar for mye plass

+ God komfort

- Mange sliter med monteringen

- Svak sikkerhetsscore

Britax Max-way er en bakovervendt bilstol som skal holde en lang periode, helt til barnet veier 25 kilo.

Mange av brukerne er godt fornøyd med komforten, og at stolen er smal og defor godt egnet for familier med flerer bilstoler i baksetet.

Endel har negative kommentarer når det gjelder montering og justering. Dessverre gikk det ikke så bra i sikkerhetstesten fra 2013, og dette trekker ned.

Snittpoeng 3,6, såvidt en firer på terningen.

Her er noen av evalueringene:

"God plass, komfortabel, ikke for mye dill og dall. Ingen løse isopordeler som stikker til alle kanter! Det er hardplast rundt utsidene/kantene av isoporen så det ikke knekker hvis man kommer litt hardt borti stolen. Barna er fornøyd! Ingen klager. Stolen er enkel å montere og enda enklere å ta ut. Ingen av barna har hengt med hodet når de sover heller. Vi er kjempefornøyde!"

"Beste bilstolen som er trygg og sikker for barna. Tar liten plass i bilen, men det er samtidig god plass til barna!"

"Bruksanvisningen er dårlig. F.eks. at skulderbeltet kun skal gjennom beltelåsen på den ene siden av setet kommer ikke frem i bruksanvisningen i det hele tatt. Vi kjørte dermed med setet feilmontert i lang tid før jeg tilfeldigvis oppdaget den detaljen i en instruksjonsvideo på nett."

Regulering og flytting

Varierende vurderinger. Noen er godt fornøyd. En skriver: "Det er veldig vanskelig å få bilens belter stramme nok i monteringen sånn at det kjennes som setet sitter støtt og godt." "Sittevinkelen kan kun justeres i monteringen, dvs. at setet må løsnes og tas ut av bilen for å justere vinkelen (gjøres ved å dytte ut eller inn en bøyle under setet). Det er en for dårlig løsning! Forankringsbeltene er vanskelige å stramme og å løse ut. "

Komfort

Brukerne er godt fornøyd med sittekomforten. Pluss for at setet er smalt og får plass også om det er flere bilstoler i baksetet.

Montering og brukerveiledning

Varierende vurderinger her, men at flere misforstår monteringen trekker kraftig ned, på grunn av sikkerhetsfare. Som en kommenterer, "enkel å montere riktig når du først har skjønt det".

Sikkerhet

Max-Way oppnådde et godt frontkollisjonresultat og et akseptabelt sidekollisjonresultat. Men komplisert montering og dårlig plass for barnet, kombinert med flammehemmere, sørger for at Max-Way må nøye seg med bare 31 poeng, skriver Forbrukerrådet om testen som ble utført i 2013.

Spesifikasjoner

Produsent Britax
Pris 3000
Vektklasse 0-25 kg / 6 mnd - 5 år
Festesystem Setebelte
Sitteretning Bakovervendt

Konklusjon

Svak sikkerhet og montering trekker ned

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning