Barnevennlige feriefavoritter

Fiffige Paloma beach

Julie Gjørven, journalist og mamma til Mathias (14), Filip (10), Olivia (4 1/2) og Georg (1 1/2)

KLARE FOR EN DUKKERT: Paloma Beach er flott for små og store barn. Disse tre føler seg tøffe nok til å hoppe fra brygga.
KLARE FOR EN DUKKERT: Paloma Beach er flott for små og store barn. Disse tre føler seg tøffe nok til å hoppe fra brygga. Foto: Julie Gjørven
Publisert Oppdatert
SJØEN LOKKER: Det myldrer av små og store fritidsbåter i farvannene. Dette er også kjendisenes plaskedam.
SJØEN LOKKER: Det myldrer av små og store fritidsbåter i farvannene. Dette er også kjendisenes plaskedam. Foto: Julie Gjørven
Det er et nydelig og fredelig sted som viser Den Franske Riviera fra sitt vakreste.

Noe av det flotteste vi vet, er Paloma Beach. Dette en privat strand på Den Franske Riviera, nærmere bestemt St. Jean Cap Ferrat. Denne halvøya ligger rett på utsiden av Nice, så det er ikke vanskelig å komme hit med fly.

Kjendisenes paradis

St. Jean Cap Ferrat er et snobbested hvor mange kjendiser har residens. Det er et kjent reisemål for fiffen og kjente tryner fra hele verden, men kanskje Europa spesielt. Men det er et nydelig og fredelig sted som viser Den Franske Riviera fra sitt vakreste.

Dyr leie

På selve Paloma Beach kan det bli ganske kostbart å ligge der for en hel familie, for dere må leie parasoll og madrasser. Men det er mulig å spise veldig god mat på den tilhørende restauranten. Særlig fisk og skalldyr er imponerende. Husk å bestille bord.

Rimelig og flott strand

Synes du Paloma Beach blir for dyrt, er det et superbra alternativ rett ved siden av. Der er en offentlig strand med like fin strand og vannet er jo det samme. Dette er en forholdsvis liten og rolig strand uten så mange turister, i hvert fall ikke nordiske (til dette tipset kom på nett i hvert fall). Stranden er barnevennlig og oversiktlig, og det er til og med litt skygge hvor man kan rømme fra solen eller sette barnevognen. God plass er ingen selvfølge langs Den Franske Riviera med lange, men stappfulle strender. Vannkvaliteten virker også å være bra i forhold til mange andre steder i nærheten.

Det er mange trapper ned til stranden, så vogner må bæres.

Vær tidlig ute, Det blir kaos med parkering.

Slik kommer du til St. Jean Cap Ferrat:

Fly til Nice. Norwegian flyr dit fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

SAS har direkteflyvinger fra Oslo i sommerhalvåret (starter 22. mars). Reiser du om vinteren, flyr du med en stopp i København.

Man kan komme seg til Cap Ferrat med bil, buss eller sykkel. Husk å være tidlig ute eller kom på ettermiddagen. Det blir kaotiske tilstander. Det er en liten dagligvare ute på odden, så du kan kjøpe mat og drikke der.

Å bo på Cap Ferrat er dyrt, men det er lett å kjøre hit fra byer som Nice, Cannes, Monaco, Menton, Villefrance, Valbonne, Antibes om andre små byer og steder langs kysten eller litt opp i fjellene.

Prøv norske utleiere på Finn.no eller noen av disse nettstedene for leie av feriehus og -leilighet: cotedazurvillarentals.com, purefrance.com, abritel.fr (på fransk).

Smakebiter fra Provence

Norges beste strender

Hit reiser barnefamiliene i 2011

GODE UTSIKTER: Grønn natur, blått hav og hvit sand frister mange nordmenn til denne delen av Frankrike.
GODE UTSIKTER: Grønn natur, blått hav og hvit sand frister mange nordmenn til denne delen av Frankrike. Foto: Julie Gjørven

NYTT I NORGE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen