Fargede egg:

Sett farge på påskefrokosten

Løkskall eller gurkemeie? Rødbeter eller konditorfarge? Vi har testet hva som gir best farge til påskeeggene.

Publisert Oppdatert

Kokte egg hører med til en god påskefrokost. Og ekstra morsomme blir de om du setter litt farge på dem. Men hvordan?

Foreldre.no har hørt om flere tips som skal gi farge til eggeskallene, men hva funker egentlig best? Vi bestemte oss for å igangsette litt undersøkende journalistikk.

Løkskall, spinat, gurkemeie og rødbeter ble funnet fram. Og litt konditorfarge. Deretter ble eggene kokt i vann tilsatt de forskjellige ingrediensene.

Resultatet? Mildt sagt variabelt.

Påsken er en fin tid for å være sammen med barna på kjøkkenet. Hva med å la dem lage kanelboller til kaffen?

Ingen grønn glede

Vi begynte med spinaten. Den skulle visstnok gi en fin, grønn farge til eggeskallene. Etter fem minutters koking var vannet riktignok en anelse grønt, men egget hadde ikke tatt farge i det hele tatt. Etter 15 minutters koketid ga vi opp. Med unntak av noen mikroskopiske grønnlige flekker, var egget like hvitt.

Rødbeter skulle visstnok gi en flott rosafarge til eggene, men det fungerte faktisk enda dårligere enn spinat. Kanskje problemet var at vi bare fant syltede rødbeter i butikken?

Fortsatt snø ute? Lag noe godt til fuglene også!

Det ble først fart på sakene da vi hev noen løkskall oppi kokevannet. Rødløk skal visstnok fungere best, og etter et lite minutt var eggeskallet faktisk ganske gult. Men så gikk det raskt over til brunt, og innen egget var ferdigkokt minnet fargen mistenkelig om helt vanlige, brune egg. Moralen er: Skal du bruke løkskall til å farge egg, må du være forsiktig med både mengde og tid. Ett minutt på slutten av koketiden er mer enn nok.

Lyst til å lage mer morsom mat? Prøv hjemmelagede kokosboller!

Gult ble kult!

Gurkemeie, derimot, fungerte utmerket. Solgule eggeskall etter kort tid, og fargen ble bare varmere jo lenger eggene lå i vannet.

Men det som fungerte aller best? Konditorfarge. 10-15 dråper i vannet, og skallet får en jevn, fin og sterk farge. Ikke like naturlig, kanskje, men enklere, billigere og uendelig mye finere.

Nå blir det fin frokost!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning