Fornøyelsesparker, dyreparker og familieparker i Norge

Familieparker på Østlandet

Her er lista over familieparker på Østlandet.

PÅ TOPPEN: Thunder Coaster på Tusenfryd.
PÅ TOPPEN: Thunder Coaster på Tusenfryd. Foto: FOTO: Tusenfryd
Publisert Oppdatert

Tropicana Badeland - Pers Resort
Gol: Norges største kombinerte badeland inne og ute. Tilbyr bølgebasseng, megasklier, palmehage med varmende og brunende tak, jungelland og sommerparken. Holder barnebursdager.

Frognerbadet
Oslo: Her finner du små og store bassenger, plaskebasseng, stupebasseng og stor og liten vannrutsjebane.

Høyt og Lavt Aktivitetspark
Tryvann: En av de største klatreparkene i Europa med 11 forskjellige løyper og over 100 apparater.

Østfoldbadet
Askim: Badeland med blant annet idrettsbasseng, barnebasseng, klatrevegg, bølgebasseng, tre vannsklier, velværeavdeling, kaldkulp, badstuer, fontener og strømkanal.

Drammensbadet
Drammen: Badet har totalt ni bassenger, fem innendørs og fire utendørs. Her finner du idrettsbasseng, barnebasseng, bølgebasseng, strømkanal og varmebasseng, stupebasseng og to vannsklier.

Norsk Folkemuseum
Oslo: Landets største kulturhistoriske museum med verdens første friluftsmuseum. Samlingene dekker både by- og bygdekultur, fra 1500-tallet fram til vår samtid.

Opplev folkedans og folkemusikk i tunene og ferieskolebarn i lek og arbeid. På programmet står blant annet lefsebakst, foring av dyrene, utkledning og kjøring med hest og vogn.

Toten Badeland
Raufoss: Badeland med blant annet bølgebassen, plaskebasseng, boblebad og flere vannsklier.

Tangen Dyrepark
Tangen: Dyrepark med blant annet flere ulike apkatter, sebraer, kamel, slanger, alligatorer, iguaner, hester og geiter.

Langedrag naturpark
Nesbyen i Hallingdal: På Langedrag kan dere oppleve forskjellige dyrearter som reinsdyr. Dere har mulighet til å være med på seterturer med geiter, takkesteking og historiefortelling. Det er også mulig å overnatte på Langedrag i sommerferien.

Tusenfryd
Vinterbro (utenfor Oslo)
: Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark. Her er Skandinavias mest spektakulære berg - og dalbane, speedmonster som går fra 0-90 km/t på 2 sekunder og trebanen Thundercoaster som er kåret til en av verdens beste. I parken finner du også karuseller og aktiviteter for mindre barn, spill, butikker og spisesteder.

Bjørneparken
Flå: Vassfaret Bjørnepark er en dyrehage som viser deg dyr og natur fra Vassfaret. Hovedattraksjonen er bjørn, men du kan også se elg, rådyr, fugler og husdyr som griser, geiter, sauer og kaniner. Barna kan fôre dyra, løse rebus eller følge naturløypa med spor og sportegn.

Servering, men også mulighet for å ha med egen lunsj på grill i lavvo.

Aukrustsenteret
Alvdal: Her kan dere se utstillinger fra Kjell Aukrusts liv og forfatterskap. Dere kan prøve dere som journalist i Flåklypa Tidende, besøke Reodor Felgens verksted, se en miniversjon av bilen Il tempo Gigante eller se kortversjon av Flåklypa Grand Prix.

Lilleputthammer
Øyer / Hafjell: Lilleputthammer er en opplevelsespark for barn og voksne i Hafjell Hunderfossenområdet. Her kan barna føle seg som voksne i "den lille byen". De kan kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul og berg-og-dalbane.

Lilleputthammer er en miniatyrmodell av Storgata i Lillehammer anno 1900-tallet, bygd i målestokk 1:4. Inne i de små husene kan barna tegne, male, bygge, kle seg ut, gå på kino, høre på høytlesning eller se små teatersnutter.

Hunderfossen familiepark
Øyer/ Hafjell: Hunderfossen Familiepark ved Lillehammer er en av Norges største familieparker. Familierafting i elvestryk, 4D-film, høydepark, Ivo Caprinos eventyrgrotte, eventyrskip, gokart, bondegård med dyr og badebassenger med vannsklier er noen av aktivitetene du kan få med deg. Det er også teaterforestillinger om sommeren.

Foldvik Familiepark
Stavern: Parken er på drøye 65 000 kvadratmeter. Her kan du blant annet hilse på kattunger, kaninunger, nyklekte kyllinger, ponnier, fugler, griser, geier og kalver. Andre aktiviteter er hoppepute, halmhopping, miniatyrgravemaskiner, kappkjøringsbane og diverse balleker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning