FORNØYELSESPARKER, DYREPARKER OG FAMILIEPARKER I NORGE

Familieparker i Nord-Norge

Her er lista over familieparkene i Nord-Norge.

FORNØYELSESPARKER, DYREPARKER OG FAMILIEPARKER I NORGE: Senjatrollet og trollkjerringa hans. Foto: FOTO: Senjatrollet
FORNØYELSESPARKER, DYREPARKER OG FAMILIEPARKER I NORGE: Senjatrollet og trollkjerringa hans. Foto: FOTO: Senjatrollet Foto: FOTO: Senjatrollet
Publisert Oppdatert

Polar Zoo
Bardu
: Kjent som verdens nordligste dyrepark. 275 mål med skandinaviske dyr og natur.

Den største attraksjonen er Wolf Camp, der du har muligheten til å bli med inn i innhegningen for å møte ulvene på nært hold. Bli med på foringsrundene, guidet tur eller opplev parken på egenhånd.

De aller minste setter kanskje ekstra stor pris på husdyrparken.

Senjatrollet
Skaland: Kjent som en av de største turistattraksjonene i Nord-Norge. Senjatrollet ble registrert i Guinnes Record Book i 1997 med en høyde på 17,96 meter og vekt på 125.000 kg.

Inne i trollets mage er det en eventyrverden fordelt på to etasjer med opplevelser for store og små, bygget på gamle sagn fra Senja.

Små tøffinger kan levere smokken sin til smokkeveggen.

Polarbadet
Bardufoss
: Polarbardet regner seg som verdens nordligste badeland.

Badet har blant annet konkurransebasseng (28 grader), terapibasseng (34 grader), tyrkisk dampbad, boblebad, stupetårn, vannsklie, motstrømskanal, plaskedam, badstu, kafé, minigolf og trampoline.

Grottebadet
Harstad
: Badet tilbyr blant annet konkurransebasseng, terapibasseng, stupetårn, tyrkisk bad, badstu, kafé, strandsone, vannsklie, bølgemaskin og massasjebasseng.

Polaria
Tromsø
: Her finner du utstillinger laget i samarbeid med forskere fra Polarmiljøsenteret, panoramakino og arktisk akvarium med blant annet seler. I panoramakinoen kan du se filmen "Svalbard - Arktisk villmark".

En liten alkekonge tar deg på en reise med helikopter langs vestkysten av Spitsbergen. Etter filmen blir du med på en "arktiske vandring", der du får nærkontakt med snøstorm, isbjørn, tundra og nordlys.

Sápmi Park
Karasjok
: Dette er en samisk kulturpark hvor du kan besøke en tradisjonell sameleir. Boplassene viser hvordan reindriftssamene har bodd, enten i lávvu eller i gammer (torvhytter).

Du kan handle samiske håndverksartikler og se hvordan disse lages. I utkanten av boplassene finnes det en innhegning for reinsdyr. Her kan du lære hvordan man kaster lasso.

Parken har også glassblåseri, restaurant med mat fra det samiske nettet, teater og guidet tur med fortellinger og joik.

Nordlandsbadet
Bodø: Badeland med barnebasseng, bølgebasseng, strømkanal, vannsklier utendørs og innendørs, stupebasseng, utebasseng og trimkanal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning