Test av posesaus

Vanskelig bearnaisesaus

Noen av dem er jo ikke bearnaisesaus.

Publisert Oppdatert

En av de vanskeligste sausene å lage er bearnaisesaus. Det er fordi en av de viktigste ingrediensene er eggeplommer, som ikke kan bli mer enn 70 grader, da sprekker den.

- Og det er derfor så mange kjøper den på pose, fordi den er vanskelig å få til hjemme, sier Christopher Sjuve.

Men det er også noen utfordringer ved å lage den i pulverform; fordi alle vil komme til å koke den opp blir det vanskelig å bruke eggeplommer. Da må du ha eggeplommer i pulverform, en stivelse og stabilisator for da kan du koke den opp uten at den sprekker.

- Og da får man fort en litt merkelig bismak eller ettersmak, sier Victor Ramos.

- Det var overraskende stor spredning i kvaliteten. Noen av dem er jo ikke bearnaisesaus, som den fra Knorr, den er jo en kyllingkraft-kladeis, sier Christopher Sjuve.

Knorr fikk terningkast en av hele ekspertpanelet og gjorde det helt klart dårligst av alle bearnaisesausene. Sjuve understreker likevel at sausen ikke er vond, de har bare bommet totalt på oppgaven.

Panelet sier også at Toro krydder bearnaisesausen strengt tatt heller ikke er noen bearnaisesaus, men den falt likevel i smak.

- Også var det noen av dem som luktet veldig lite, sier Elna Høyer-Dahl, og de andre to sier seg enige.

Stor forskjell på hollandaisesausene

- Her syns jeg det var veldig stor kvalitetsforskjell. En var passe salt, mild og fin med smørlukt og fin syre. Og den andre var utrolig klumpete og hadde skilt seg, sier Høyer-Dahl, og de andre to sier seg enige.

Den førstnevnte er Toros Hollandaisesaus som fikk terningkast fem, mens den andre er hollandaisesausen til Knorr som kun fikk en toer.

- Det var fryktelig mye salt i den fra Knorr, sier Ramos.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning