Barn og smokk:

«Hvorfor bruker Harper (4) fortsatt smokk?»

Britisk tabloidpresse går til angrep på David og Victoria Beckhams yngste datter.

MED SMOKK PÅ PAPPAS FANG: Etter at Harper Beckham (4) ble avbildet med smokk i forrige uke, har kritikken haglet mot ekteparet Beckham. Også tidligere har parets yngste datter brukt smokk når familien har vært ute, som her i 2013.
MED SMOKK PÅ PAPPAS FANG: Etter at Harper Beckham (4) ble avbildet med smokk i forrige uke, har kritikken haglet mot ekteparet Beckham. Også tidligere har parets yngste datter brukt smokk når familien har vært ute, som her i 2013. Foto: Foto: Getty Images
Publisert Oppdatert

David og Victoria Beckham har fått massiv kritikk i britisk tabloidpresse etter at datteren Harper (4) i forrige uke ble avbildet mens hun fornøyd ruslet nedover gaten i West Hollywood  sammen med pappa David – med smokk i munnen.

«Hvorfor bruker Harper, fire, fortsatt smokk?» er tittelen på den temmelig krasse artikkelen i britiske Daily Mail.

De fleste eksperter er enige om at barn bør legge vekk smokken på dagtid etter fylte ett år. Men det er lite som tyder på at moderat bruk etter denne alderen er spesielt farlig.

Mange mener dessuten at det er bedre at barna bruker smokk enn at de suger på tommelen - for smokken kan man tross alt kvitte seg med.

Artikkelen i Daily Mail siterer flere eksperter på barneoppdragelse som mener kjendisekteparet gjør datteren en stor bjørnetjeneste ved å la henne bruke smokk, og advarer mot at Harper vil komme til å få forsinket språkutvikling og ødelagt tannstilling.

Blant annet uttaler tidligere jordmor Clare Byam-Cook at hun nesten ikke kan tro at Beckham-parets yngste barn fortsatt bruker smokk.

- Hvis hun bruker smokk i denne alderen, når hun er fire, kan det ødelegge tennene hennes, og det er svært sannsynlig at det vil hindre språkutviklingen, sier Byam-Cook.

Kritikken mot lille Harper Beckhams smokkbruk har også haglet i sosiale medier – i den grad at David Beckham selv til slutt postet et utklipp av artikkelen på sin Instagram-konto:

Beckham instagram.

Ved siden av bildet skriver han et krasst forsvar for seg selv og datteren.

- Hvorfor føler folk at de har rett til å kritisere foreldre om barna deres uten at de vet noe om situasjonen? skriver Beckham, og fortsetter:

- Alle som har barn vet at når barnet ikke føler seg bra eller har feber, gjør du det du kan for å trøste og ofte er det en smokk, så de som kritiserer burde tenke seg om før de sier noe om andres barn for du har faktisk ingen rett til å kritisere meg som forelder…

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen