Helsport Elg 30L

Denne tursekken er ikke helt optimal på tur.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lav vekt.

+ Enkle spenner.

+ Praktisk lomme foran.

- Misvisende aldersspenn i merkingen

- Manglende justeringsalternativer.

Dette er en tursekk, som skal kunne fungere som skolesekk. Den er vurdert ut fra kriteriene bærekomfort, justeringsmuligheter og praktiske løsninger.

Den er med i testen fordi Helsport har opplyst at den kan brukes som skolesekk og gjerne ville ha den sammenlignet med andre skolesekker.

- Det står at denne sekken passer for barn i alderen 7 til 15 år. Et barn vokser utrolig mye på den perioden, så jeg skjønner ikke hvordan sekken kan passe optimalt i åtte år, sier Paulik.

- Jeg skulle ønske at brystreimen gikk an å justere lengre opp. For en sjuåring kan denne komme ned på magen. I tillegg finner jeg ikke innstrammingsmuligheter på sidene, noe som gjør at denne ikke er så optimal for turbruk heller, sier Opstad Nilsen.

- Denne sekken er like stor som min egen. For et barn er det nesten like optimalt å gå med en rimipose i hver hånd, sier Paulik. 

Ellers får sekken pluss for at spennene er enkle å håndtere og at den er utstyrt med praktiske lommer. I tillegg er vekten lav.

- Skal man kjøpe sekk må man uansett selvfølgelig prøve sekken på for å finne ut om den passer. Vi sier at sekken kan passe i spekteret 7-15 år, sier produktutvikler i Helsport, Jarle Nårud.

- Angående innstrammingene på sidene, brukes de så godt som aldri av barn. Vi har derfor valgt å utelate de til fordel for en sekk som er ryddig og så enkel som mulig å forholde seg til, sier han. 

Justeringsmuligheter

Brystreimen skulle ha gått an å stille lengre opp. I tillegg går det ikke an å smalne inn sekken. Pluss for at den kan strammes i toppen.

Praktiske løsninger

Enkelt å håndtere spennene. Romslig hovedrom med en praktisk, smal lomme ytterst. Minus for misvisende aldersanbefaling.

Bærekomfort

Lett sekk, pluss! Ryggplaten er ellers helt myk, noe som er greit i første- og andreklasse, men som kan bli problematisk om det skal bæres tungt.

Utstyr og reflekser

Pluss for reflekser på alle sidene. Ellers er det ikke så mye annet som følger med.

Spesifikasjoner

Produsent Helsport AS
Pris 545
Utsalgssted xxl, helsport.no

Konklusjon

Denne passer mest sannsynlig bedre til tenåringen.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning