Ergobag Princess on the rasBEARy 20L

Nytenkende skolesekk.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Praktiske løsninger.

+ Mulighet for innstramming på sidene og i topp.

+ Oppgitte høydeanvisninger i rygg.

+ Sekken står av seg selv.

+ Enkel hovedspenne med magnet.

+ Vanntett bunn.

- Testens dyreste sekk.

- Testens tyngste sekk.

- Knotete knyting innvendig.

- Ryggplaten kan ikke tas ut.

– Følger det med bruksanvisning her? Dette var jaggu ikke lett å forstå seg på, sier Paulik mens hun forsøker å regulere skulderreimene ned.

Etter litt plunder gikk det. Pluss for at det står oppgitt høydeanvisninger på reguleringen. Siden en slik justering av skulderreimer gjøres såpass sjelden, trekker vi ikke for at det var anstrengende å gjennomføre.

- Her har vi den samme problematikken som vi møtte på ved noen av de andre skolesekkene også. Det er fint at skulderreimene kan reguleres, men vinninga går opp i spinninga når det resulterer i at ryggplaten kommer opp bak i nakken, sier Opstad Nilsen.

Denne sekken kan enkelt stå av seg selv på grunn av platen i bunnen. Sammenlignet med testvinneren, som også står av seg selv, mener panelet at denne sekken virker massiv i forhold.

- Det er praktisk at den kan stå, men det kan hende at denne kraftige bunnplaten kan være vond å ha inn mot ryggen. Men det kommer selvsagt an på hvordan barnets kropp er bygd opp, sier helsesøsteren.

- Det er mange gode tanker bak denne sekken. Hvor godt alt fungerer i praksis kan derimot diskuteres. Hovedrommet er stort for en skolesekk å være. Her kan barnet lett dra innom butikken etter skolen og få plass til to liter melk! sier Paulik. 

Litt knotete

- Pluss for at det går an å smalne inn sekken ved hjelp av snøringer innvendig. Jeg synes riktignok at det hadde vært bedre om det var spenner på sidene. Her må det snøres og knytes innvendig, noe som kan være vanskelig for barn. Det kan bli litt knotete, sier Opstad Nilsen. 

Ryggen er godt polstret med materiale som ser ut som det puster lett. Designet på denne sekken faller i smak hos helsesøsteren. I tillegg har den flere praktiske løsninger, som eksempelvis muligheter til å spenne fast gymbagen på utsiden.

Bunnen og stoffet er regnfast, som er et pluss. Likevel anbefales det at regntrekket brukes ved nedbør på grunn av glidelåser og sømmer.

Dette er testens dyreste sekk til kr. 999. For 799 kroner ekstra får du med gymbag, to pennal (et av dem med innhold), bokmappe og Kittles (borrelåsmerker som kan festes på). For 89 kroner ekstra får du med reflekser som kan glides fast på sekken.

Ukjent problem

- Det er riktig at selve ryggplaten ikke kan taes ut, - kun skinnene. Jeg har aldri hørt at dette (at barne får platen i nakken) har vært et problem. Justeringene oppe og nede i skulderremmene gjør at sekken tilpasses og sitter godt på barn 110- 150 cm høye. Angående tyngden transporteres vekten fra skuldrene og ned til kroppens mer stabile hofteparti ved bruk av hoftebeltet, sier Kirsten Morris i Morris Agenturer.  

- Når det gjelder innvendig stramming tror jeg ikke dere har forstått systemet. Når man drar i snoren for å snøre sekken sammen i toppen, vil den automatisk trekke seg sammen også inni sekken for å sikre at innholdet legger seg nederst i sekken og inn mot ryggen. Dette av ergonomiske årsaker.

- Ergobag fokuserer på helse på kort og lang sikt. Sunn rygg og bedre miljø. Ergobag bruker materialer som er laget 100% av gjenbrukte plastflasker. Kvalitet, holdbarhet og levetid. Dette er et produkt for miljøbevisste barn og voksne som er opptatt av helse og bærekraftig utvikling. Derfor er prisen slik den er, sier hun.

Justeringsmuligheter

Sekken har alle de nødvendige justeringsmulighetene for at sekken skal sitte optimalt.

Praktiske løsninger

Pluss for en magnetspenne som er enkel å håndtere. Minus for at innstrammingen innvendig i sekken må knytes manuelt, som kan være vanskelig for et barn på 6-7 år.

Bærekomfort

Pluss for at det går an å justere skulderreimene opp og ned. Minus for at platen kan komme langt opp i nakken om en justerer skulderstroppene ned.

Utstyr og reflekser

Her følger det ikke med noe ekstra. Regntrekk og reflekser må kjøpes i tillegg. Likevel er sekken utstyrt med noen reflekser som sitter fast.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 999
Utsalgssted skolesekker.no, Eldorado bokhandel i Oslo og hos Read Entertainment AS

Konklusjon

God ryggsekk til en stiv pris.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen