Skrev brev:

Elisabeth (5) vs Kiwi

Fem år gamle Elisabeth klarte aldri å glemme den store, grønne figuren utenfor Kiwi-butikken. Hun måtte finne ut hvor det ble av ham!

SKREV BREV: Da Elisabeth (5) ble lei av å vente på at den lokale Kiwi-butikken skulle sette opp igjen den store kiwi-figuren hun likte så godt, sendte hun like godt et brev der hun etterlyste den.
SKREV BREV: Da Elisabeth (5) ble lei av å vente på at den lokale Kiwi-butikken skulle sette opp igjen den store kiwi-figuren hun likte så godt, sendte hun like godt et brev der hun etterlyste den. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Det er nesten litt rart at hun husker den, for hun var bare tre og et halvt år da butikken åpnet for halvannet år siden, forteller mamma Kjersti Herland Johnsen.

"Den" er i dette tilfellet en diger, oppblåsbar kiwi-figur, som sto utenfor den lokale matbutikken en liten stund da den først åpnet.

Elisabeth, da tre år gammel, nå fem, syntes figuren var så fin at den rett og slett var uforglemmelig.

Flere ganger har hun spurt mamma Kjersti om ikke den kommer tilbake snart, men mamma har ikke hatt noen gode svar å gi.

Hjelp fra storebror

- Jeg tror ikke den figuren sto der så lenge, men den må ha gjort stort inntrykk. Til slutt sa jeg at hvis hun ville at Kiwi-butikken skulle sette den opp igjen, kunne hun kontakte Kiwi og spørre dem, forteller Kjersti.

Den utfordringen tok Elisabeth på strak arm.

Med litt hjelp av storebror Thomas - Elisabeth har lært seg å skrive bokstaver men er ennå ikke så flink til å stave - skrev hun et fint brev til Kiwi der hun spurte om ikke Kiwi-figuren kunne komme tilbake:

"Kjære Kiwi. Kan dere vær så snill å sette den store kiwien som var utenfor butikken der igjen? Hilsen Elisabeth."

Holder barna på å lære seg alfabetet? Gå på bokstavjakt sammen!

ORDNET OPP SELV: Elisabeth (5) fikk litt hjelp av storebror til å stave ordene riktig, men ellers syntes hun det var like greit å ordne opp i saken selv.
ORDNET OPP SELV: Elisabeth (5) fikk litt hjelp av storebror til å stave ordene riktig, men ellers syntes hun det var like greit å ordne opp i saken selv. Foto: Foto: Privat

Pyntet med klistremerker

GRØNN OG GLAD: Denne figuren vil Elisabeth (5) ha tilbake utenfor butikken sin.
GRØNN OG GLAD: Denne figuren vil Elisabeth (5) ha tilbake utenfor butikken sin. Foto: Foto: Kiwi

Brevet pyntet hun med hjerter og klistremerker for at Kiwi-folkene som leste det skulle bli glade. Det ville øke sjansen for at de ville gjøre som hun ba om, resonnerte 5-åringen.

- Hun har åpenbart forstått ett og annet om kommunikasjon, forteller mamma Kjersti muntert.

Brevet ble sendt i posten til Kiwi. I tillegg tok Kjersti et bilde av brevet og sendte det på mail til Kiwi-administrasjonen, slik at sjansen for at noen faktisk ville lese det ble større.

Barn stiller tusen millioner spørsmål. Det burde vi voksne også gjøre.

Allerede etter et par dager fikk Elisabeth svar:

"Hei Elisabeth.

Kjempe hyggelig tilbakemelding. Super fin tegning. Vi jobber for å få tilbake KIWI figuren. Den er litt ødelagt nå, men vi skal få det til. Dette kommer vi tilbake til.

Vi sender deg en liten overraskelse i posten. Hilsen Kiwi"

Hvis barna vil lære seg å lese, så la dem lese Donald.

- Stas å få så fint brev

Og ganske riktig, for noen dager siden dumpet en pakke med et fint, lite utvalg av grønne Kiwi-effekter ned i postkassen til Elisabeth.

SMART 5-ÅRING: Hvis hun pyntet brevet ekstra fint, mente Elisabeth, ville det være større sjanse for at Kiwi hørte på henne. Det hadde hun helt rett i.
SMART 5-ÅRING: Hvis hun pyntet brevet ekstra fint, mente Elisabeth, ville det være større sjanse for at Kiwi hørte på henne. Det hadde hun helt rett i. Foto: Foto: Privat

- Hun ble veldig glad for pakken, men for Elisabeth handlet det nok mest om opplevelsen av at hun selv tok grep og forsøkte å ordne opp i noe hun syntes var dumt. Jeg tror hun regner med at den figuren skal komme tilbake, så Kiwi må nok følge opp, sier Kjersti lattermildt.

Steinar Karlsen, Kiwis distriktssjef for Oslo øst, innrømmer at det ikke er hver dag de får like hyggelige brev som det de fikk fra Elisabeth.

- Det var veldig stas å få et så fint brev. Folk sier som oftest fra bare når det er noe de er misfornøyde med, men Elisabeth sitt brev var bare positivt. Det var veldig morsomt at en liten jente sender oss en så positiv tilbakemelding, sier han.

- Men kiwi-figuren? Kommer den tilbake?

- Vi jobber med saken. Den må bare repareres først, forteller han.

Vi får håpe distriktssjefen er mann for sitt ord.

Hvis ikke kommer det kanskje et nytt brev fra Elisabeth. Og det er ikke sikkert hun er så grei at hun sender med klistremerker neste gang.

Les også:

MENS HUN VENTER: - Hun kommer til å bli en levende reklamefigur, sier mamma Kjersti Herland Johnsen. Elisabeth (5) er kjempefornøyd med overraskelsen hun fikk i posten.
MENS HUN VENTER: - Hun kommer til å bli en levende reklamefigur, sier mamma Kjersti Herland Johnsen. Elisabeth (5) er kjempefornøyd med overraskelsen hun fikk i posten. Foto: Foto: Privat

Kule spill dere kan lage sammen

Quiz: Husker du barnesangene?

Slik gjør du barnet ditt lykkelig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen