Fremtidens barnevogner

Er dette toppen av latskap?

Nå kommer den første barnevogna med elmotor.

ROMANTISK RULLING: Det er kanskje ikke akkurat sånn det ser ut på en trilletur i virkeligheten.
ROMANTISK RULLING: Det er kanskje ikke akkurat sånn det ser ut på en trilletur i virkeligheten. Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Flere leverandører er i gang med å utvikle barnevogner med elmotor. Denne uka lanserte Cybex en selvrullende vogn.

Vognen er batteridrevet og har en rekkevidde rundt 8–45 km, avhengig av lasten og forholdene. Batteriet kan lades på seks timer. En batteriindikator i bakakselen viser hvor mye strøm som er igjen.

– Vi er opptatt av innovasjon, og gjennom å benytte oss av den nyeste teknologien innen sensor- og elmotorteknologi, så vi en mulighet til å oppfylle vår drøm om å gjøre transport av barn enda enklere for foreldrene, forteller Louise Falk Kruchov, markedssjef for Cybex i Skandinavia.

Trilleturer er god trening

Men er ikke dette toppen av latskap? (Eller galskap?) Vi har spurt personlig trener Priscilla L. Kwaa

– Jeg har ikke selv sett denne vognen, men min første tanke er kanskje at det er noe unødvendig med el-motor på barnevogn. Det å gå trilleturer er jo en fin måte å starte opptrening av kroppen etter svangerskapet. Det er både skånsomt og godt for kroppen å kunne bevege seg og bruke litt styrke på å føre vognen foran seg, sier Priscilla L. Kwaa, personlig trener ved Myrens sportssenter i Oslo.

Hun ser ikke for seg at funksjonsfriske foreldre skal ha behov for en slik vogn.

– Skulle el-motor ha noe for seg, så tenker jeg at det måtte ha vært for personer som har noen form for hindringer eller noe som gjør det vanskelig for dem å manøvrere en vanlig barnevogn, legger hun til.

PÅ OG AV: Batteriindikatoren med fem små lamper viser om det er igjen strøm til den siste bakken hjem.
PÅ OG AV: Batteriindikatoren med fem små lamper viser om det er igjen strøm til den siste bakken hjem. Foto: Produsenten

Styrketrening i hverdagen

Hun skryter av treningseffekten det faktisk gir når du må dytte på en vogn med et barn i.

– Velger du en el-motorvogn fremfor en vanlig vogn vil du miste den ekstra styrken man må legge i, eksempelvis ved å dytte vognen opp bakker.

Produsenten av den nye barnevogna er selvfølgelig ikke enig i det.

– Vi opplever det stikk motsatte: Foreldre velger ePRIAM nettopp fordi de ønsker å kunne bevege seg mer, gå enda lengre og dyrke en mer aktiv livsstil i forbindelse med dagligdagse gjøremål fremfor å ta bilen.

Vogna, som heter heter e-PRIAM, koster i overkant av 13.000 kroner med sittedel.

Ifølge tu.no skal også Emmaljunga lansere en barnevogn med elmotor på nyåret. Vognen har blitt skapt i samarbeid med Bosch.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning