Bergans 2GO, 24L

Vi hadde høyere forventninger til denne.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Gode innstillingsmuligheter.

+ God vekt.

- Ikke mulighet for å ta ut ryggplaten.

- Minimalt med reflekser.

- Det enkle er ofte det beste, men det gjelder ikke her. Sekken har knapt reflekser. I tillegg er det bare ett hovedrom i tillegg til et større rom ytterst i sekken. Dette kan gjøre at tyngdepunktet i sekken blir lengre ut, sier Paulik.

- Denne har gode innstrammingsmuligheter på sidene. Det er også positivt at skulderreimene kan justeres opp og ned. Jeg stiller imidlertid spørsmålstegn ved at ryggplaten da kommer for høyt opp i forhold til det optimale. Her skulle det ha vært mulig å ta ut ryggplaten, sier Opstad Nilsen. 

- Skulderreimene er på denne sekken plassert litt nærmere hverandre enn på de andre sekkene. Det er selvfølgelig subjektivt hva som passer best, men jeg ser for meg at disse reimene kan gnage litt på halsen til enkelte, sier helsesøsteren.

Skeptisk til glidelås

Hun er også usikker på om glidelåsløsningen er det beste for førsteklassingen. 

– Etter min mening er det lettere for et barn å håndtere snøringer og lokk enn glidelåser. Jeg ser for meg at det er fort gjort at barnet ikke glider igjen sekken ordentlig og ender opp med å gå med sekken halvåpen. I tillegg et det lettere at vann siver inn i en sekk med glidelåser, sier Paulik. 

Ellers er testpanelet enige om at sekken er liten og nett og generelt sett gode innstillingsmuligheter. I tillegg kjennes denne sekken lettere ut enn de andre i testen.

- Bærer tungt

Designer i Bergans, Johannes Flem, sier at de bevisst har gitt ryggkonstruksjonen denne stivheten fordi vi ser at skolebarn flest bærer overraskende tungt.

– Problemstillingen med at ryggplaten kan komme for høyt opp bak er noe vi forstår og har jobbet mye med. Vårt mål er alltid å legge til rette for at sekken skal kunne tilpasses for å sitte i optimal høyde på enhver barnekropp. Det er alltid å foretrekke at sekken sitter høyt heller enn å henge ned på rompa. Utfordringen ligger i at alle barn er ulikt bygget og proposjonert. Vår konklusjon, etter omfattende testing, er at gevinstene av den justerbare ryggen er langt større enn ulempen dette medfører for de minste. Løsningen for disse er å justere sekken noe ned.

Når det gjelder topplokk vs. glidelås-lukking har de vurdert begge løsningene.

– Vi har laget skolesekker med begge lukkefuksjoner i mange år og ser at glidelåser er foretrukket i markedet. Flertallet i vår testgruppe foretrakk også glidelås fremfor lokk. Ved regnvær og fare for vanngjennomslag anbefaler vi å bruke det medfølgende regntrekket. En utfordring med topplokk er også at barna ofte ikke får lukket og strammet disse optimalt. En glidelåsåpning er enten lukket eller åpen, og på den måten enkelt å forholde seg til. Glidelåsen åpner også sekkeposen på en bedre måte, noe som gir barna bedre oversikt over innholdet.

– Vi forstår også ønsket om enda mer refleksdetaljer – man kan man alltid ønske seg mer. Vi legger mye jobb i synlighet i mørket er svært viktig! På 2GO sitter det 3M™ Scotchlite™ reflekser på sekkeposens front, skulder- og kompresjonsremmer. Dette er kvalitetsrefleks som har vesentlig høyere refleksjonsgrad enn andre reflekser på markedet. Vi mener derfor 2GO er svært godt dekket med refleks, sier han.

Justeringsmuligheter

Sekken er utstyrt med gode innstillingsmuligheter - alt som kreves for at sekken skal sitte optimalt. Ekstra pluss for at innstrammingsreimene for å smalne sekken er på utsiden.

Praktiske løsninger

Enkle reimer og spenner som barn lett kan håndtere. Trekk for at ytterlommen er såpass stor at innholdet i den vil trekke tyngdepunktet utover. Testpanelet hadde helst sett at den innerste lommen til bøker var større.

Bærekomfort

Sekken kjennes lett, noe som er et pluss. Også fint at skulderreimene kan justeres ned. Problemet er imidlertid at ryggplaten da kommer opp ved nakken.

Utstyr og reflekser

Sekken er utstyrt med minimalt med reflekser. Regntrekk med refleks følger med.

Spesifikasjoner

Produsent Bergans
Pris 700
Utsalgssted G-sport, XXL, Intersport, Sport1 Stadion G-Sport, GMAX, Intersport, MX-sport, Bagorama, City Bag, Coop

Konklusjon

God sekk med noen mangler.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning