Rebus for barn

Rebus for barn

Vi gir deg tips og inspirasjon til neste rebusløp med barna.

REBUS FOR BARN: En rebus kan lages med mange variasjoner der målet er å komme frem til riktig løsningsord, være raskest eller kanskje finne en skatt. FOTO; Tanja Reine
REBUS FOR BARN: En rebus kan lages med mange variasjoner der målet er å komme frem til riktig løsningsord, være raskest eller kanskje finne en skatt. FOTO; Tanja Reine
Publisert Oppdatert

Dyrebilder, kodeord eller kjendisspørsmål – en rebus kan lages med mange variasjoner der målet er å komme frem til riktig løsningsord, være raskest, eller kanskje finne en skatt?

Her får du tips og inspirasjon til neste rebusløp.

Rebus for barn

For de minste barna, som ikke har lært å lese, kan du lage en bilderebus. Du kan gjøre det enkelt ved å klippe ut bilder av dyr og henge dem rundt omkring inne eller ute, og så er det om og gjøre for barna å finne alle de dyrene de kan navnet på. For de litt eldre kan du klippe ut bilder av dyrespor i tillegg.

Les også: Helgeaktivitetene du kan gjøre sammen med barna

Koderebus

Dette er en rebus med gøyal vri, der selve rebusteksten er oppgaven. Bruk Word og skriv små beskjeder, slik som ”se under stolen på kjøkkenet” eller ”gå ut i hagen”. Marker teksten og velg skrifttype Wingdings – da blir bokstavene gjort om til symboler og umulige å lese. Del barna inn i lag og gi hvert lag en lapp der hele alfabetet er skrevet i Wingdings. På den måten kan de selv oversette oppgaveteksten når de finner de ulike lappene.

Kjendisrebus

FOTO: Tanja Reine
FOTO: Tanja Reine

Sett sammen bilder av ulike kjendiser som rebusdeltagerne skal gjette navnet på. Deretter må de sette sammen alle forbokstavene for å komme frem til et løsningsord. Det laget som først finner løsningsordet vinner. Løsningsordet kan også brukes som et hint for å finne ut hvor neste oppgaver ligger gjemt. For å gjøre rebusen vanskeligere fjerner du deler av bildet, slik som halve ansiktet eller hele hodet.

Rebusløp med aktiviteter

Hvis rebusen arrangeres ute kan det være morsomt å legge inn aktiviteter underveis, slik som å kaste på blink eller gjette antall erter i et glass. Og har deltagerne ski på bena er det gøy å legge inn et hopp, eller andre hindringer i løypa. Du kan også gjemme oppgaver inni nummererte ballonger slik at barna må sprekke ballongen for å finne oppgaven (det er faktisk ikke så lett å sprekke en ballong uten å ha noe skarpt tilgjengelig.)

Les også: Morsomme leker til lange bilturer

La barna lage rebusen

Rebus er morsomt for oss voksne også, så hvorfor ikke la barna lage en som de voksne skal løse? Det er en perfekt familieaktivitet som gir utfordring til både små og store.

Bokstavrebus

Den klassiske rebusen slik mange kjenne den. Sett sammen bilder som sammen danner et ord. Samle alle rebusene på ett ark, eller la hver rebus gi et løsningsord som leder dit neste oppgave er gjemt.

Bursdagsrebus

FOTO: Tanja Reine
FOTO: Tanja Reine

En rebus er en fin aktivitet i bursdager, og for å gjøre det ekstra gøy kan du la barna fylle godteposene sine selv underveis i rebusen. Del ut tomme poser og for hver rette oppgave de klarer får de et godteri i posen sin. Alternativt kan du gjemme en skattkiste full av sjokolademynter eller godteposer, som de finner når rebusen er løst. Kanskje er den låst med kodelås, der koden er svaret på den siste oppgaven?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning