OPPSKRIFT PÅ SÅPEBOBLER:

Hjemmelagde såpebobler

Her får du oppskriften på hjemmelagde såpebobler som ikke sprekker med én gang.

LAGE SÅPEBOBLER: Unngå gråt og tenners gnissel når det går tomt for kjøpeboblene ved å lage blandingen selv. FOTO: Crestock
LAGE SÅPEBOBLER: Unngå gråt og tenners gnissel når det går tomt for kjøpeboblene ved å lage blandingen selv. FOTO: Crestock Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Å blåse såpebobler er en morsom aktivitet for barn i alle aldre og synes aldri å gå av moten. Selv vi voksne fascineres av de regnbuefargede boblene som danser i luften. Utfordrende og spennende er det også. Hvor store klarer vi å få dem? Og hvor lang tid går det før de sprekker...?

Kjøpebobler koster ikke all verden. Men den lille flasken har lett for å gå tom når moroa er på topp. Det er nok ikke få av oss som har prøvd å mikse sammen eget boblevann - med labert resultat. Boblene sprekker så å si i støpeskjeen.

Så derfor, her får du hemmeligheten bak hjemmelagde såpebobler. Glyserol og litt sukker gjør susen.

Les også: 14 kule eksperimenter barna vil elske

Oppskrift på såpebobler

  • 0,5 dl Zalo
  • 1 3/4 dl kaldt vann
  • 5 dråper glyserol (glyserin), kjøpes på apoteket
  • Bitte litt sukker

Du må kanskje tilsette et par dråper ekstra glyserol eller sukker for at såpeboblene skal bli seige. Såpeboblevannet virker best når det får stå noen timer, helst opptil noen dager.

Tips: Har du ståltrå kan du forme såpebobleformer, både store og små. Hvis du bøyer en kleshenger av ståltråd til en runding, får du gigastore bobler.

Kilder: NRK Newton

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning