Barnetegninger

Slik kan du bruke barnetegningene på en kreativ måte

Syv geniale tips til barnetegningene.

BARNETEGNINGER: Putter du alltid barnetegningene i en ramme? Det finnes utallige andre ting du kan gjøre!
BARNETEGNINGER: Putter du alltid barnetegningene i en ramme? Det finnes utallige andre ting du kan gjøre! Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Vokser stabelen med barnetegninger raskere enn du kan si: «Åh, så fin»? Er du gått tom for rammer å henge inn barnetegninger i? Eller kanskje er du rett og slett tom for plass.

Her har du litt inspirasjon til alternative måter å bruke de søte barnestrekene på. Fra kosedyr til kaffekrus. «Gjør-det-selv» eller send tegningen av sted til en ekspert og få ferdig produkt rett i postkassa. Valget er ditt!

1. Sy identiske kosedyr

Du kan alltids prøve deg selv, men om oppgaven blir for stor, så har du Lene Noss Dietmansen fra Horten i bakhånd. Hun syr identiske kosedyr av barnets tegning og tar oppgaven på stort alvor.

Slik gyver hun løs på oppgaven: Hun studerer barnetegningen nøye og lytter til historien bak figuren. Finner frem blyant og papir, klør seg i krøllene og bruker mye tid på tegne eksakt mønster. Så leter hun etter stoff, som er tro mot strekenes fargenyanser. Deretter setter hun seg ved symaskinen og syr det hele sammen, noe på maskin og noe for hånd. Så legger hun til interesse, nysgjerrighet, ydmykhet, omtanke, respekt og kjærlighet. Ja, også trøst, for datteren på 4 år vil gjerne beholde alle bamsene mamma syr selv.

Les også: Slik drypper du lys med barn

2. La dem pryde brudesløret ditt

BARNETEGNINGER: Kanskje vil du bruke barnetegningene i brudesløret slik som Angelina Jolie gjorde?
BARNETEGNINGER: Kanskje vil du bruke barnetegningene i brudesløret slik som Angelina Jolie gjorde? Foto: FOTO: Hello Magazine

Hvorfor ikke gjøre noe kreativt med tegningene for barna? Eller hva med tegningene av barna?

Gjør som bruden Angelina Jolie og få barnetegningene sydd på brudesløret. Det er bare å finne frem dine favorittegninger og ta en prat med din personlige skredder hos Versace, som Angelina. Hun samlet sammen tegningene fra barna Maddox (13), Pax (10), Zahara (9), Shiloh (8), Vivienne (6) og Knox (6), og leverte dem til skredderen Luigi Massi som designet silkekjolen og tilhørende slør. Resultatet ble både unikt og slående!

Prisen? Den lurer vi også på!

3. Inngå et samarbeid

Liker du å tegne selv? La deg inspirere av kunstneren Mica Angela Hendricks som først tegner starten på et motiv, og lar sin 4-år gamle datter Myla avslutte. Etter datteren har gjort ferdig sine strektegninger, avslutter kunstnermoren verket med å legge på sterke farger.

- Jeg lærte at om jeg gir slipp på kontrollen, så kan vidunderlige ting skje, sier Mica.

BARNETEGNINGER: Hva med å fargelegge barnetegningene?
BARNETEGNINGER: Hva med å fargelegge barnetegningene?

Eller gjør som pappa Tasputin. Når han legger av sted på lange flyreiser i jobben, så har barna tegnet strektegninger han tar med seg. Flyreisen blir langt fra kjedelig når han kan fargelegge. Han bruker vanlige fargeblyanter, men har også brukt ArtStudio app på Ipad.

Les også: Lag håndavtrykk av trolldeig og gips

4. Smykk deg

Se for deg barnetegningen som et sølvsmykke. Et halskjede, mansjettknapper, ei slipsnål, et armbånd, en nøkkelring eller et bokmerke. Den vesle bedriften Little Wonders ligger i Hommersåk og drives av den engelske sølvsmeden Kathryne, som spesialiserer seg på å lage personlige sølvsmykker.

Pris: Prisen ligger fra 200 kroner.

5. Lag gulvteppe

Send tegningen til firmaet Carpetzz i Tyskland, vent 10 uker og du kan hente et identisk gulvteppe på posten. Her er det ingen grenser når det kommer til form og størrelse, du bestiller nøyaktig det du vil. Hvor unikt blir ikke barnerommet med dette? Tipper noen kommer til å bli rimelig stolte også.

Pris: 1220 norske kroner / m2 + frakt (som avhenger av størrelsen du velger).

6. Send som brev

Brev i posten, finnes det en større hverdagsglede? Finn frem adressebok, fargeglade konvolutter og skrivesaker og hjelp barnet å sende tegningene sine til familie og venner. Gå sammen til postkontoret, kjøp frimerker og la de små barnefingrene putte brevene i den store røde - eller gule postkassa. Kanskje det dukker opp svar til poden i nærmeste fremtid? Brevtegning vil kanskje oppmuntre til brevskriving, og brevskrivere er som kjent en utrydningstruet art. De må rekrutteres!

Pris: Porto innenlands for et brevark/konvolutt 20 gram med A-post, 13 kroner. Til Europa 17 kroner og resten av verden 21 kroner.

Les også: Leker for å lære bokstaver i en fei

7. Drikk kaffe av den

BARNETEGNINGER: I Ohio blir tegningene omgjort til kaffekrus.
BARNETEGNINGER: I Ohio blir tegningene omgjort til kaffekrus. Foto: FOTO: Produsenten

La barnetegningen fly med posten over havet til Ohio, USA, så kan du snart drikke kaffe av den. Her brenner nemlig keramiker Antonia Berry barnas streker på et kaffekrus. Enkle strektegninger med blyant eller svart tusj egner seg aller best til dette. Krusene tåler oppvaskmaskin, men håndvask anbefales for å holde liv i strekene lengst mulig. Eller kanskje du kan dette håndverket selv og nettopp fikk tips til nye motiv?

Pris: En kopp koster rundt 350 kroner inkludert frakt fra USA.

Og har du ALTFOR mange tegninger - fortvil ikke, må noen ofres, så ta bilde av tegningene, da har du lagret dem for alltid!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning