Test av babycall

Avent SCD 600 Video

Eneste video-babycall i testen - det er ikke nødvendigvis en fordel.

MED VIDEO: Philips' babycall med video er interessant, men begrenset batteritid trekker ned.
MED VIDEO: Philips' babycall med video er interessant, men begrenset batteritid trekker ned. Foto: FOTO: Bjørn-Inge Karlsen, HM Foto
Publisert Oppdatert

- Dette er absolutt ikke en babycall å stole på dersom man ønsker å tilbringe kveldene hos naboen.

Slik omtales rekkevidden i en av testene.  Avent SCD 600 klarte å sende video fra 2. til 1. etasje, men ikke stort mer enn det. Den lengste rekkevidden som ble målt, var 40 meter, mens oppgitt rekkevidde på pakken er 150 meter.

Avent SCD Video skårer dårlig på en del av det som er viktigst med en babycall. Video har sine fordeler i seg selv, men svak batteritid og dårlig rekkevidde trekker ned, og også selve kameraet får variable tilbakemeldinger.

- Greit å se barnet

Kameraet er en utrolig grei funksjon som veier opp for det om man har spesielle behov for å se barnet, som ved kroniske sykdommer og lignende.

Men selve kameraet er ikke av imponerende kvalitet. Det er dels dårlig bildekvalitet og ikke mulig å justere sensitivitet. Det er vanskelig å justere kameraet riktig og du må ha stikkkontakt i nærheten.

En tung del (trafo) nær kameraet gjør det vanskelig å få kameraet til å ha ønsket vinkel. Flere testere har også registrert inteferens med wifi-bruk, både på mobil og pc.

Avent SCD Video får totalscore 3,7 i og dermed terningkast 4 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Batterilevetid

Må lades oftere, men det skyldes video, som krever mer batteri. Holdt oppgitt tid, som er maks 8 timer.

Spesielle egenskaper

Avent SCD 600 er eneste testprodukt med video. Men det er ikke mulig å justere sensitivitet, og vanskelig å justere kameraet riktig. Pluss for belteklips som også er stativ. Ikke det beste valget med mindre man absolutt må ha video.

Lydkvalitet

Stort sett god lyd. Skurring ved litt avstander utendørs.

Følsomhet, interferens og støy

Ifølge bruksanvisningen kan annet utstyr som bruker samme frekvensbånd (2,4 Ghz) både forstyrre og bli forstyrret. Testen viste at babyenheten tåler lite wifi-bruk i nærheten før den faller ut. Men den kobler inn umiddelbart ved barnelyder, og skiller godt ut annen lyd.

Interferens

Tåler lite wifi-bruk før den ramler ut. Men kobler inn umiddelbart ved barnelyder og skiller godt ut annen lyd.

Rekkevidde

Svak rekkevidde i alle testene. Målt til maks, 40 meter, mot oppgitt 150 meter. Mye brudd og utfall, også innendørs.

Design og brukervennlighet

Lett å forstå og lett å bruke. Litt upraktisk størrelse på grunn av kameraet. Men lite brukervennlig sender, for den må stå i nærheten av en stikkkontakt.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 1999

Konklusjon

Video-modellen fra Philips er spennende fordi den har kamera, men rekkevidden er for dårlig.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning