Her kjøper du billig barnevogn

Her er barnevogna billigst

Vi har prissjekket de 10 mest solgte barnevognene.

POPULÆR VOGN: Hanne Myhr Markussen og sønnen Erik (6 måneder) er godt fornøyd med sin TFK Joggster Twist. - Jeg shopper mye på nett, men synes det er veldig greit å kjøpe vogn hos forhandler. Hvis noe er feil, er det kort vei til butikken, sier Hanne Markussen Myhr.
POPULÆR VOGN: Hanne Myhr Markussen og sønnen Erik (6 måneder) er godt fornøyd med sin TFK Joggster Twist. - Jeg shopper mye på nett, men synes det er veldig greit å kjøpe vogn hos forhandler. Hvis noe er feil, er det kort vei til butikken, sier Hanne Markussen Myhr. Foto: FOTO: Morten Solli
Publisert Oppdatert

Hva slags vogn trenger du og hvor får du barnevogna billigst? Vi har sjekket prisene på landets 10 mest populære vogner.

Prisundersøkelsen viser at det er penger å hente på å shoppe rundt, men at du må over svenskegrensa eller ut på nettet før prisforskjellene blir virkelig interessante.

Prisene er hentet fra Babyshop, Barnas Hus og Barnevognhuset Rudo.

De har gitt oss oversikten over sine 10 mest solgte vogner i år, som vi har brukt til å sette sammen topp 10-liste, uavhengig av type vogn.

Vi har også sjekket prisene på babycare.no, som frakter gratis hvis du handler for over 3000 kroner. Men prisene her er så å si identiske med prisene på Barnas Hus og derfor ikke tatt med i tabellen under.

Utenlandsk knock-out

Det er god grunn til å sjekke ut gode utenlandske nettbutikker, blant annet fordi du slipper å betale toll for barnevogner. Dermed holder det å regne inn frakt og merverdiavgift.

Vi har derfor hentet inn priser fra nederlandske babyjungle.nl, og fra svenske köpbarnvagn.se.

Alle bestselgervognene som er tilgjengelige på de utenlandske nettbutikkene, er billigere der. Prisforskjellene er fra 500 til nesten 3000 kroner, med alle utgifter inkludert.

De største kuppene

Enkelte vogner gjør du det største kuppet på om du velger den nederlandske nettbutikken. Mountain Buggy Duo er for eksempel drøyt 2.500 kroner billigere enn i Norge - iberegnet moms og frakt.

TFK Joggster Twist får du for rundt 5.600 kroner (avgifter inkludert) på tyske kiddies24.de.

På köpbarnvagn.se får du den populære testvinneren Emmaljunga City Cross (uten bag) for 4.150 norske kroner, om enn med en liten hake.

Emmaljunga leverer nemlig ikke over nettet i det hele tatt, så du må du hente vogna i den "fysiske" butikken i Karlstad, 160 kilometer fra Oslo.

Her er de 10 mest populære vognene, i tilfeldig rekkefølge, med pris fra 5 forhandlere:

Vogn

Babyshop

Barnas Hus

Barnevognhuset **

Köpbarnvagn.se

babyjungle.nl ***

Brio Happy Duo

6.298

5.999


4.826


Emmaljunga Edge

8.199


8.195

6.920*


Emmaljunga City Cross*

7.798


7.790

4.150*


Bugaboo Cameleon

8.499

8.500


8.044


Simo kombivogn

6.899

6.999
Easy Walker Sky

5.699

5.9994.388

Mountain Buggy Urban Jungle

6.999

6.799


5.589

5.167

TFK Joggster Twist

6.699

6.699****

Babyjogger City Mini


2.999


2.453


Mountain Buggy Duo


9.549


7.623

6.997

* Babyshop selger Emmaljuga City Cross med mykbag, Köpbarnvagn uten. Emmaljunga-vogner sendes ikke. De må hentes i butikk, f.eks i Oslo, eller Karlstad, hvis du kjøper fra Köpbarnvagn.

** Barnevognhuset fører andre merker enn de andre butikkene. De har fire modeller fra Troller og tre fra Hartan på sin topp ti-liste.

*** Prisene fra nederlandske babyjungle.nl er iberegnet merverdiavgift (25 %) og fraktkostnader. Det er ikke toll på barnevogner.

**** Babyjungle.nl har ikke TFK Joggster, men tyske kiddies24.de selger den for ca. 5.600 kroner.

Skreddersydd for norske kunder

Den svenske nettbutikken Köpbarnvagn.se er skreddersydd for nettkjøp fra Norge. Moms og frakt er regnet inn i den norske prisen du får opp på nettsiden.

- Vi er de eneste i Sverige som leverer over nett til Norge. Vi er nær grensen, og dermed ikke så langt unna de norske kundene, sier butikkens gründer Tomas Hörnqvist til Klikk.no.

De fleste svenske nettsteder leverer barnevogner utelukkende i Sverige. Hörnvist startet opp den norske delen av virksomheten for to og et halvt år siden.

- Vi har en god del norske kunder, og omsetter for rundt 5 millioner. Valutaforskjellen mellom den svenske og norske krona er hovedgrunnen til at prisene blir litt lavere for norske kunder, sier Hörnqvist.

For kort tid siden vant en billig sportsvogn en stor barnevogntest. Men nordmenn vil ha velkjente merkevarer, og kjøper gjerne de dyreste vognene, forteller han.

Veldig like norske priser

Selv om utvalget varierer noe, er prisene forbausende stabile mellom de ulike norske kjedene.

Noen av vognene har på krona lik pris. For eksempel koster TFT Joggster Twist akkurat 6.699 både hos Babyshop, Barnas Hus og nettbutikken babycare.

Det største prisgapet er på 1000 kroner (Bugaboo Chameleon), som er forskjellen i pris på Barnas Hus og Babyshop.

- De fleste av oss følger de veiledende prisene fra leverandørene. Vi har aldri snakket sammen om prisene, sier markedsdirektør Nina Kllingstad i Babyshop.

Kjøp om høsten

Men om svenske og nederlandske priser virker forlokkende, er det god grunn til å følge med på de norske tilbudene.

- Generelt faser vi ut årets modeller fra september eller oktober og utover høsten. Da ryddes plass til neste års modeller og det er ofte kampanjer. Vi har for eksempel 30 prosent avslag på 2011-modeller nå, forteller Killingstad.

Også Barnas Hus reklamerer med avslag på 2011-modellene akkurat nå.

- Hvilke vogner har dere best erfaringer med?

- Det er jevnt over veldig god kvalitet på vognene nå. Men de solide svenske og norske merkene som Simo og Emmaljunga peker seg ut over tid, mener markedsdirektøren i Babyshop.

SATSER  I NORGE: Tomas Hörnqvist og Köpbarnvagn.se er den eneste svenske nettbutikken som selger barnevogner og annet barneutstyr spesielt tilrettelagt for norske kjøpere.
SATSER I NORGE: Tomas Hörnqvist og Köpbarnvagn.se er den eneste svenske nettbutikken som selger barnevogner og annet barneutstyr spesielt tilrettelagt for norske kjøpere. Foto: FOTO: Madeleine Johansson

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning