Ubrukelig babyutstyr

Syv helsprø ting du kan kjøpe til babyen

Nå kan du kjøpe pottehansker til dobesøket og slikkeri med smak av brystmelk.

DOHANSKER OG MORSMELK-KJÆRLIGHET: Hansker til dobesøket, godteri med smak av brystmelk og en sjamposkjerm til hårvasken er bare noen av de absurde tingene du kan kjøpe til babyen.
DOHANSKER OG MORSMELK-KJÆRLIGHET: Hansker til dobesøket, godteri med smak av brystmelk og en sjamposkjerm til hårvasken er bare noen av de absurde tingene du kan kjøpe til babyen. Foto: Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert

Det er mye rart du kan bruke penger på til minsten. I ammetåke og papparus begås mange sjokkinnkjøp.

Hva du faktisk trenger å ha klart til babyen kommer, får du oversikt over her.

Det vanlige er å bruke rundt 20 000 kroner når man venter sitt første barn. Mari, derimot, kjøpte alt babyutstyret for 200 kroner.

Noe av det aller mest ubrukelige du kan kjøpe til en baby, har vi skrevet om tidligere: Nemlig babyparykk, for jentebabyer som har sparsommelig hårvekst.

Under følger 7 tilsvarende helsprø produkter du kan kjøpe til din lille klump, om du har så mye penger at du ikke vet hva du skal bruke dem på:

1. Pottehansker i x-small

Visst skal man være forsiktig med hvor man setter fingrene dine etter at man har vært på do, men disse hanskene, som småtrollet kan iføre seg før dobesøket, er likevel i overkant.

Potte-hanskene skal beskytte barnet mot bakterier på toalettet, siden barn som kjent tar på alt.

Ifølge produsentene et «must-have» for foreldre på farten.

Er du interessert, kan de bestilles på Macandcool.com. Men en grundig vaske med vann og såpe etter dobesøket vil nok være et langt bedre og billigere alternativ i lengden. Slik får du barnet til å vaske hendene.

DO-HANSKER: Barn tar gjerne på doringen når de skal på do. Synes du det er veldig ekkelt, kan du ta et par do-hansker på barnet.
DO-HANSKER: Barn tar gjerne på doringen når de skal på do. Synes du det er veldig ekkelt, kan du ta et par do-hansker på barnet. Foto: Foto: Produsenten
PRAKTISK SKJERM: Skjermen hindrer vann og sjampo å renne i øynene på barnet. Faktisk ikke så dumt.
PRAKTISK SKJERM: Skjermen hindrer vann og sjampo å renne i øynene på barnet. Faktisk ikke så dumt. Foto: Foto: Produsenten
BARN I BÅND: Barn som går i sele som hunder har du sikkert sett når du har vært på ferie i utlandet. Foreløpig mindre vanlig her til lands.
BARN I BÅND: Barn som går i sele som hunder har du sikkert sett når du har vært på ferie i utlandet. Foreløpig mindre vanlig her til lands. Foto: Foto: Kidsafeinc.com

2. Sjampo-skjerm

Denne her er faktisk ikke så dum. For noen barn hater å vaske håret, dypt og inderlig.

Får du barnet til frivillig å iføre seg denne hendige plastskjerm-saken fra Babygear.dk under hårvasken, kan det være slutt på tårene.

Skjermen forhindrer vann og sjampo å renne ned i øynene og ansiktet.

Praktisk, og så kan den bidra til noen festlige bilder i familiealbumet, som barnet kan glede seg over når hun blir tenåring.

Bonus: Passer også til voksne!

Her er vår test av sjampo og balsam til barn.

3. Sele til nysgjerrige barn

Denne selen fra Kidsafeinc.com skal ifølge produsenten være ideell for barn og foreldre som frykter å komme bort fra hverandre.

Og det stemmer nok, siden barnet går i lenke som en hund.

Praktisk hjelpemiddel på flyplasser og i travle storbyer, men folk rundt dere vil nok heve øyebrynet, da det ikke så lett å overse likheten med hundebånd eller hesteseletøy.

Den gode, gamle holde-barnet-i-hånden-metoden vil nok bli den foretrukne noen år til, i alle fall her til lands.

4. Kjærlighet med morsmelk-smak

Kjærlighet på pinne med smak av morsmelk, kan være noe for både store og små.

Smaksekspertene amerikanske i lollyphile.com smakte på morsmelk fra en rekke kvinner, slik at de kunne utvikle et sukkertøy med riktig smak.

Morsmelk-kjærlighetene er melkehvite i farge, men inneholder ikke ekte brystmelk.

Smaken skal likevel være så nært opptil morsmelk, at rasende, gråtende barn vil roe seg og bli fornøyde, og voksne vil erindre sine glemte barndomsminner.

«Sannsynligvis den mest tilfredsstillende smaken gjennom alle tider», skriver de på nettsiden.

5. Ride, ride, ranke-sadel

MORSMELK-KJÆRLIGHET: Kjærlighet på pinne med smak av brystmelk skal virke svært beroligende på både voksne og barn, ifølge folkene i Lollyphile.
MORSMELK-KJÆRLIGHET: Kjærlighet på pinne med smak av brystmelk skal virke svært beroligende på både voksne og barn, ifølge folkene i Lollyphile. Foto: Foto: Lollyphile.com

Nå blir det endelig mye lettere å leke «Ride, ride, ranke» med poden.

RIDE, RIDE RANKE: Med denne på ryggen til pappa, kan minsten leke cowboy i timevis.
RIDE, RIDE RANKE: Med denne på ryggen til pappa, kan minsten leke cowboy i timevis. Foto: Foto: Amazon.com
BEEP-BEEP: Finner du ikke ungen, kan en Toddler-Tracker være løsningen.
BEEP-BEEP: Finner du ikke ungen, kan en Toddler-Tracker være løsningen. Foto: Foto: Amazon.com

«The Daddle» er ikke til gyngehesten, men til far eller mor. Spenn den på ryggen og så er det duket for topp underholdning for store og små. Bare vær sikker på at den stakkars ryggen din kommer til å tåle medfarten, før du klikker «buy» på Amazon.com.

Å finne ut hva dere må kjøpe til babyen, er ikke alltid like lett. Vår utstyrsguide hjelper dere på veien.

6. Toddler-Tracker

Jeg må titt og ofte lete etter både mobiltelefon, nøkler og kanskje til og med lommebok og sko, før jeg skal ut døra. Men, med hånden på hjertet, jeg har aldri tenkt: «Jeg finner ikke ungen. Hvorfor har han ikke en beeper i nakken?»

Men det har kanskje du? På Amazon.com kan du i så fall kjøpe deg en Toddler-Tracker for en billig penge.

7. Baby-moppen

Få barnet involvert i husarbeidet først som sist, ved å forvandle din krabbende baby til en rengjøringsmaskin!

For en smarting som har utviklet denne praktiske sparkedrakten, med mikrofiber-mopper festest rett på draktens armer og bein, slik at babyen polerer gulvet mens han øver på å krabbe.

Ønsker du å lære barnet god arbeidsmoral fra tidlig alder av, og bruke mindre tid på gulvvask, kan drakten bestilles her.

Om du ennå ikke har fått nok, men vil se flere merkelige babyting - Hva med en teddybjørn av morkake og mansjettknapper med ultralydbilde?

Kilder: Vores Børn, Babble.com

Les også:

BABYMOPP: Kle babyen i en moppedrakt, så får du vasket gulvet samtidig som babyen øver på å krabbe.
BABYMOPP: Kle babyen i en moppedrakt, så får du vasket gulvet samtidig som babyen øver på å krabbe. Foto: Foto: Betterthanpants.com/

Så mye sparer du på å harryshoppe babyutstyr

Sjekk hvor mye du kan spare på babyutstyr

Så høyt blir barnet ditt

Slik spiser hele familien for 1000 kroner uka

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning