Testvinnere fra 2010

Legg testvinnerne under juletreet

Her det beste fra fjorårets tester. Kanskje er det gode kjøp å gjøre på januarsalget?

JULEGAVETIPS: Her er tipsene til de minste.
JULEGAVETIPS: Her er tipsene til de minste. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
Publisert Oppdatert

Hvert år tester magasinet Foreldre & Barn produkter som er for barn.

Her de beste fra årets tester som vi mener passer under juletreet.

Del

Test av stellebord

I januar TESTET VI STELLEBORD. Det billigste og enkleste stellebordet ble best i test.

  • Ikea Sniglar er et enkelt trebord med én hylle under. Det er stabilt, og kantene rundt stellebordet oppfyller sikkerhetskravene. Stellematte kjøpes separat.
  • Ikea Gulliver er et annet bord fra samme produsent som får skryt i testen, og er et rimelig, trygt og praktisk valg.
  • Carlobaby Volare er det tredje stellebordet i testen som også fikk nest høyeste karakter, og er et godt valg for dem med liten plass. Et bra bord man kan legge sammen og som har integrert badebalje.
Fra venstre Ikea Sniglar, Ikea Gulliver og Carlobaby Volare
Fra venstre Ikea Sniglar, Ikea Gulliver og Carlobaby Volare Foto: FOTO: Testfakta

Test av sekker

Før skolestart TESTET VI SEKKER FOR BARN i barnehage eller skole. Flere av sekkene i testen kan like gjerne brukes på tur. Vi ga ikke karakterer i testen, men kåret likevel en favoritt.

  • Helsport Elg vant som den beste skolesekken, beregnet til barn mellom 4 og 9 år. Sekken kan brukes både på tur og på skolen. Sekken er utstyrt med reflekser, anatomisk formede skulderreimer, hoftereim og justerbar brystreim. Flaskeholder, polstret rygg med plate og en innvendig lomme.
  • Bergans Nordkapp JR (12 l) er en lett sekk beregnet på de litt mindre barna fra tre til seks år. Også denne duger like godt til tur som til og fra barnehagen. Bergans har også en større utgave på 18 liter til de noe større barna.

Test av vinterdresser

Tidlig i høst TESTET VI 11 VINTERDRESSER FOR BARN.

  • Didriksons Tignes fikk 94 av i alt 100 mulige poeng, og er forholdvis rimelig i pris. Jevnt over gode resultater på alle punktene i testen, bortsett fra på pusteevne der den kunne vært noe bedre.
  • Vinterdressen fra Name It er en god nummer to i testen med 90 poeng. Den får gjennomgående gode resultater, men har ikke så god pusteevne.
  • Stormberg Snømyr får også gode resultater, men har noe lav slitestyrke og pusteevne.
SEKKETEST: Helsport Elg (til venstre) og Bergans Nordkapp jr. 12 liter var blant de beste i testen, og kan like gjerne brukes på tur som i barnehage eller skole.
SEKKETEST: Helsport Elg (til venstre) og Bergans Nordkapp jr. 12 liter var blant de beste i testen, og kan like gjerne brukes på tur som i barnehage eller skole. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

I 2009 var det en av de billigste dressene som ble best i test.

Åtte par sko under testlupen

Vi TESTET VINTERSKO FOR BARN og blant de åtte vi testet, viste det seg at du får det du betaler for.

BLANT DE BESTE: Vinterdressene bør være både solide og holde vann ute. Fra venstre Stormberg Snømyr, Name It og Didriksons Tignes.
BLANT DE BESTE: Vinterdressene bør være både solide og holde vann ute. Fra venstre Stormberg Snømyr, Name It og Didriksons Tignes. Foto: FOTO: Testfakta

Vår store TEST AV ULLBODYER avdekker kvalitetsforskjeller i slitestyrke, nupping og krymping.

Votter og vogner

Har du planer om å pakke inn et par votter eller hansker? Her er en nyttig oversikt over votter for små hender. Eller en nyttig lueguide som vil holde barnet varm i toppen.

Noen får også barn til jul, og da kan denne testen av duovogner være til nytte. Eller testen vi hadde av 11 sportsvogner.

Kjenner du en liten en som du skal kjøpe julegave til for første gang, kan det hende du bør styre unna disse 10 tingene babyen ikke trenger.

VARME FØTTER: Dette er sko fra testen som bør holde barnet varm på tærne. Fra venstre Super Fit Cross, Viking Chilly GTX og Ecco Snowboarder.
VARME FØTTER: Dette er sko fra testen som bør holde barnet varm på tærne. Fra venstre Super Fit Cross, Viking Chilly GTX og Ecco Snowboarder. Foto: FOTO: Testfakta

Skulle du ha litt ekstra å rutte med denne jula, kan du sjekke ut vår store test av familiebiler.

ÅRETS JULEGAVE: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

ULL INNERST: Skal du holde varmen, må du starte med å ta på ull. Her er ullbodyene (fra venstre) Devold Multi Sport, Polarn O. Pyret og Bånsull.
ULL INNERST: Skal du holde varmen, må du starte med å ta på ull. Her er ullbodyene (fra venstre) Devold Multi Sport, Polarn O. Pyret og Bånsull. Foto: FOTO: Petter Berg/HM Foto
KALDE DAGER: Fra venstre Fjellvott med antigliforsterkning fra Stormberg, votter i Gore-tex fra Hestra og votter for de minste fra Reima.
KALDE DAGER: Fra venstre Fjellvott med antigliforsterkning fra Stormberg, votter i Gore-tex fra Hestra og votter for de minste fra Reima. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning