Podcast om baby

Babypodden - en podcast om hverdagen med nyfødt baby

Følg oppturer og nedturer gjennom babyens første halvår.

BABYPODDEN: I denne podcasten følger du Mari Parelius Wammer og hennes nyfødte datter Sanna gjennom babyens første seks måneder.
BABYPODDEN: I denne podcasten følger du Mari Parelius Wammer og hennes nyfødte datter Sanna gjennom babyens første seks måneder. Foto: FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

I denne podcasten følger du meg og min nyfødte datter Sanna gjennom babyens første seks måneder.

Da jeg fødte mitt første barn for noen år siden viste det seg at jeg var ganske uforberedt på veldig mye. Jeg visste ikke at det skulle ta så lang tid å komme seg etter fødselen. Jeg visste ikke hvor utrolig vondt det kan være å amme i starten. Jeg visste ikke hvor trøtt det er mulig å være og fortsatt holde seg gående. 

Jeg hadde en anelse om at følelsene jeg skulle få for barnet mitt var ulikt alt annet jeg hadde følt før, men akkurat hvor forelsket jeg skulle bli i babyen, eller hvor bekymret jeg skulle bli - det var det umulig å vite på forhånd. Jeg var heller ikke forberedt på å bli litt ekstra deppa av å bli mor, eller på hvor krevende småbarnsfasen er for samlivet.

I tillegg er det en rekke praktiske ting jeg visste lite om. Hva slags utstyr trenger egentlig en baby? Hvordan går man fra melk til "ordentlig mat"? Og hvor lenge må babyen ha mat om natta?

Alt dette, og mye mer, snakker jeg om i Babypodden.

Fra fødsel til ferdigmat

For da baby nummer to var på vei, fikk jeg spørsmål om jeg ville dokumentere den første tida med babyen min i en podcast. Og etter å ha tenkt meg om lenge, skjønte jeg at jeg måtte svare ja.

Fordi jeg vet at jeg hadde trengt denne podcasten da jeg ble mamma for første gang.

Så derfor begynte jeg å ta notater bare få timer etter at jeg hadde født Sanna. Og en knapp uke etter at min nydelige datter var kommet ut, satt jeg ved kjøkkenbordet hjemme og diskuterte fødselen min med storesøster Anne Cathrine. Med opptakeren på.

Noen av episodene har jeg laget med en god venninne som heter Mari. Vi har forsøkt å være ærlige, selv om det har ført til at noen av episodene både er litt utleverende og litt kleine. (Ikke mange høydepunkter i episoden om sexlivet etter fødsel, for å si det sånn).   

Hver dag er det noen som blir mor for aller første gang. Det er det største og skumleste som finnes. Denne podcasten er til dere!

Under finner du de første episodene - resten av episodene publiseres fortløpende i januar og februar.

Podcasten er laget av journalist Mari Parelius Wammer for Foreldre og Barn.

 

</div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning