Baby 2 måneder

Dette skjer når babyen er 2 måneder

Det er lurt å tenke gjennom søvnvanene til babyen.

BABY 2 MÅNEDER: Utviklingen til en 10, 11 og 12 uker gammel baby går i rekordfart.
BABY 2 MÅNEDER: Utviklingen til en 10, 11 og 12 uker gammel baby går i rekordfart. Foto: FOTO: Crestock
Publisert Oppdatert

Det går ikke lenger så lang tid før du får respons når du prater til babyen, mens for noen uker siden brukte du lang tid på å få babyen til å reagere på lyder og smil. Utviklingen til den 2 måneder gamle babyen har kommet langt på kort tid.

Brystskjold

Kanskje bruker du brystskjold, men ønsker egentlig å kutte det ut? Det kan være flere måter å komme til målet på. Ofte går det bra å slutte med skjoldet med en gang. Men dersom du har brukt det lenge, kan barnet ditt ha glemt hvordan det var å suge rett fra brystet.

Dersom barnet ditt ikke aksepterer å starte med bare brystet, begynner du ammingen med brystskjoldet på. Når melken har begynt å renne, fjerner du skjoldet igjen og prøver å la barnet suge direkte fra brystet.

Les også: Valpefett eller farlig fedme?

Gulping

Gulping er en vanlig plage i spedbarnstiden. Dette kan skyldes at lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken ikke er helt utviklet enda. Gulpingen bruker derfor å avta når barnet vokser til.

Soving i samme seng

Søvnrutinene til den 2 måneder gamle babyen kan være vanskelige å endre, derfor kan det være lurt å tenke nøye gjennom hvilke sovevaner barnet er i ferd med å få. Pleier barnet å ligge i samme seng som deg, eller sover det i egen seng? Mange synes det naturlige er å sove i samme rom. Det er da lettvint å gi det mat og trøst om natten, men soving i samme seng er ikke bare positivt.

Sår rumpe

Nesten alle opplever at babyen innimellom blir rød og sår nedentil. Det er imidlertid stor forskjell på babyer hvorvidt gjelder hud; noen har en ømfintlig hud som raskt blir rød, mens andre tåler mer.

Feber

Når kroppstemperaturen er over 38 grader (målt i enden), har man feber. Temperaturreguleringen hos spedbarn er dårlig utviklet. Barnet kan derfor raskt få høy feber. Feberen kan gå like raskt ned igjen.

Oppbevaring av morsmelk

Det kan være godt å komme seg ut alene innimellom. Har du rikelig med morsmelk kan det være en ide å pumpe ut det du har ekstra til andre skal passe barnet. Morsmelk kan oppbevares med ulik holdbarhet.

Morsmelkerstatning

Morsmelk er en sunnhetsbombe for barnet og amming er praktisk for mor, men ikke alle kan amme. Morsmelkerstatning er helt ok når amming ikke fungerer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning