Annonsørinnhold

Velg riktig solkrem til barnet

5 tips som beskytter barnet i solen

Her er tipsene som sørger for at du tar best mulig vare på den følsomme barnehuden.

VELG RIKTIG SOLKREM: Solpleieprodukter fra NIVEA vil alltid være det trygge valget - for deg og familien!
VELG RIKTIG SOLKREM: Solpleieprodukter fra NIVEA vil alltid være det trygge valget - for deg og familien! Foto: NIVEA
Publisert Oppdatert

Sommeren er like rundt hjørnet og det er viktig med gode rutiner for å beskytte både voksne og barn mot skadene som kan forårsakes av solens deilige stråler. Barn har tynnere hud og større kroppsoverflate i forhold til kroppsvekt, og er derfor ekstra utsatt for solskader. Her er tipsene du trenger i sommer!

1. Smør ofte og godt nok

Huden til små barn er tynnere enn huden til voksne og inneholder mindre pigment. For å sikre at solkremen tar vare på huden må du bruke den riktig. Smør deg med solkrem minst 30 minutter før du skal i sola. Da får kremen tid til å trekke seg inn i huden. Gjenta innsmøringen minst hver 2.-3. time og etter bading. Husk å bruke nok solkrem.

2. Bruk klær, solhatt og solbriller

De aller minste barna skal i utgangspunktet ikke være i sola overhodet. Dersom du har fått sommerbarn bør du derfor gå til innkjøp av solskjerm og solparasoll til barnevognen. Parker barnevognen i skyggen, og pass på! For å beskytte hud og øyne bør barna bruke lette sommerklær, solhatt og solbriller. Små barn bør ha en farget, tettvevd t-skjorte på ved bading. Smør uansett huden som ikke dekkes av klærne.

TIPS: NIVEA Protect & Sensitive kids serien er ekstra vannfast og egner seg godt for barna som elsker å bade.

3. Bruk solkrem som er tilpasset barnehud

NIVEA SUN Protect & Sensitive er spesielt utviklet og velegnet for den sensitive hudtypen. Serien er fri for parfyme og gir umiddelbar UVA- og UVB-beskyttelse. Utviklet med beste kvalitet for å redusere risikoen for hudallergier.

4. Legg inn pauser fra solen - spesielt mellom klokken 12 og 15

Mellom klokken 12 og 15 er solen på sitt høyeste. Det kan være lurt å legge inn pauser for barna akkurat da. Pass på at barna får i seg drikke, får kjølt seg ned og smurt seg inn med et nytt lag med solkrem om det er nødvendig. En pause i skyggen er godt for både store og små.

5. NIVEA SUN beskytter klærne mot solkremflekker*

NIVEA SUN har en effektiv solbeskyttelse som også beskytter klærne dine mot gule flekker, forårsaket av UV-filteret. NIVEA er verdens største leverandør av solkrem** og produktene deres er spesielt tilpasset ulike hudtyper og hudpleiebehov - et sikkert valg når du skal velge solkrem!

Her finner du alle NIVEAS solpleieprodukter!

VELG RIKTIG SOLKREM: Se hele utvalget av NIVEAS solpleieprodukter på nivea.no
VELG RIKTIG SOLKREM: Se hele utvalget av NIVEAS solpleieprodukter på nivea.no Foto: NIVEA

* Hjelper til å minske intensiteten av flekker fra solkrem etter vask.

** Euromonitor international Limited: NIVEA in the category Sun care, incl Sun Protection, After Sun and Self-Tanning, in retail valu term, 2018

Annonsørinnhold
I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler Egmont People innhold av høy kvalitet, som publiseres på Egmonts plattformer.
Innholdet fra Egmont People er merket tydelig med «annonsørinnhold» og med den aktuelle annonsørens logo, slik at brukeren vet at innholdet er kjøpt og produsert i samarbeid med en annonsør.
Egmonts redaksjonelle innhold er uavhengig av dette.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning